Orașul Livada găzduiește în weekend a patra ediție a concursului județean de tăiat porci

Cea de-a patra ediție a concursului județean de tăiat porci va avea loc la Livada în data de 8 februarie începând cu ora 8.00. Detalii despre eveniment au fost prezentate într-o conferință de presă de la sediul UDMR Satu Mare la care au participat președintele Organizației UDMR Satu Mare, Pataki Csaba și primarul orașului Livada, Piricsi Arthur. La ediția din acest an s-au înscris în concurs 31 de echipe, inclusiv din Ungaria.

DSC_0083Competiția va consta în tăierea porcului, prepararea de bucate trediționale, precum: cel mai bun cârnat, cel mai lung cârnat, cea mai bună șuncă, cea mai frumoasă șuncă, cea mai bună tobă, și multe altele. Porcii vor fi sacrificați la Livada. Fiecărei echipe i s-a asigurat loc adecvat, inclusiv apă suficientă pentru prepararea în condiții igienice a bucatelor, aici fiind invitați și un număr de medici veterinari care vor controla carnea. 

Festivitatea de premiere va avea loc în 8 februarie de la ora 15.30 de către un juriu competent a cărei componență este secretă. Pe parcursul zilei se vor desfășura o serie de programe artistice. La acest eveniment sunt așteptați toți locuitorii județului. Printre invitații de onoare se numără președintele UDMR Kelemen Hunor, europarlamentarul Vinkler Iuliu și Jakab Istvan, vicepreședintele Parlamentului Ungariei.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 6, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.