Incendiu cu pagube de 800.000 de lei la Sarmex, provocat de un scurtcircuit

În data de 6 februarie 2014, la ora 11.58, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "SOMEȘ" al judeţului Satu Mare a fost anunţat de izbucnirea unui incendiu la hala de finisaj aparţinând de  S.C. SARMEX S.A., din Municipiul Satu Mare.

incendiu-sarmex1La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, sub comanda plt.adj Borbely Ştefan. Ajunşi la faţa locului la ora 12.02 s-a constatat că incendiul se manifesta în interiorul atelierului de finisaj, pe o suprafaţă de aproximativ 600 metri pătrați.

Având în vedere amploarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat adjunctul Inspectorului Şef,  Col. Hauşi Nelu, Şef Centru Operaţional Col. Dima Nicolae, relaţii cu Publicul Mr. Ulici Aurel şi locţiitor Comandant Detaşament Cpt. Pop Ioan, cel dintâi preluând comanda intervenţiei. Incendiul a fost lichidat la ora 14.12. Au ars: 150 corpuri de mobilă şi aproximativ 50 scaune. S-au degradat: 3 cabine de pulverizat, instalaţia de pulverizare automată tunelul de uscare, instalaţia de exhaustare, 3 pompe de apă, parţial instalaţia electrică, maşina de şlefuit rotativă, vibratoare şi maşini de şlefuit cu pânză.

Cauza incendiului a fost un scurtcircuit electric din cauza unui conductor electric defect. Valoarea pagubelor materiale se ridică la suma de aproximativ 800.000 lei. Prin intervenţia promptă a pompierilor s-a reuşit salvarea a patru hale de producţie cu anexele aferente şi clădirea administrativă în valoare de aproximativ 20.000.000 lei.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 6, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.