Proiect de mare anvergură privind reașezarea continuă a calificării forței de muncă

Joi, 6 februarie începând cu orele 12.30 a avut loc o conferință de presă pe tema demarării unui parteneriat între Primăria Municipiului Satu Mare, Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Satu Mare. Proiectul se va desfășura în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean. Au participat primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, prorectorii Universității Tehnice Cluj-Napoca, Cătălin Ovidiu Popa și Hortensiu Liviu Cucu, Simona Derșidan, director adjunct la Direcția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă și Valentin Sântoma.

ajofmUniversitatea Tehnică are extensii și în județele Bistrița-Năsăud, Sălaj, Alba și Maramureș, cu specializări în domeniul ingineriei sistemelor automate, ingineriei industriale, ingineriei economiei industriale. Proiectul are ca scop formarea profesională în funcție de necesitățile firmelor pe plan local și pentru meserii ce nu sunt trecute în programul de formare profesională constituindu-se în beneficiul persoanelor care nu au loc de muncă și nu numai.

"Această colaborare se dorește să treacă la nivel superior de parteneriat, la Satu Mare fiind condiții și premize să se demareze un astfel de tip de parteneriat, iar fuziunea liceelor Unio și Traian Vuia va face posibilă aplicarea programelor de pregătire profesională a elevilor încă din liceu iar continuarea studiilor să se facă în învățământul postuniversitar și universitar, asigurat de Universitatea Tehnică din Cluj Napoca” a spus primarul Dorel Coica.

Se va crea astfel o rețea regională care să pregătească forță de muncă la cererea firmelor locale și de profil din zonă, firmele având nevoie de specializări. În prezent se manifestă un fenomen de creare a unui învățământ la cerere, legat de mediul de afaceri local în condițiile în care apar noi specializări.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 6, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.