Peste 500 de pachete de ţigări, descoperite într-un autoturism la P.T.F. Halmeu

Poliţiştii de frontieră şi autorităţile vamale din cadrul P.T.F. Halmeu au descoperit ascunse într-un autoturism, în locaşuri special amenajate, 560 pachete cu ţigări pe care un cetăţean ucrainean a încercat să le introducă ilegal în ţară.

tigari1Vineri, 7 februarie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean ucrainean Mykhailo L., conducând un autoturism marca Opel. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra maşinii. Cu această ocazie, echipa comună de control a descoperit într-un locaş special amenajat în rezervorul autoturismului şi în bara spate 560 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 2.520 lei.

Drept urmare, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată  în vederea confiscării, bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către autorităţile vamale cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar autoturismul a fost confiscat deoarece avea confecţionat locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor. Totodată, poliţiştii de frontieră au făcut demersuri pentru anularea vizei cetăţeanului ucrainean, împotriva lui s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 8, 2014. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.