Crește numărul incendiilor din gospodării datorate coșurilor de fum neîntreținute

În cadrul unei întâlniri de lucru, prefectul Eugeniu Avram a fost informat că din statistica evenimentelor rezultă creşterea numărului de incendii produse la gospodăriile populaţiei ca urmare a neîntreţinerii corespunzătoare a coşurilor de fum.

s560x316_incendiu-focuriPentru prevenirea unor asemenea evenimente, prefectul a subliniat necesitatea acordării unei atenţii deosebite verificării mijloacelor locale de încălzire – sobe cu sau fără acumulare de căldură, precum şi verificării, reparării şi curăţării coşurilor de evacuare a gazelor de ardere, eliminarea improvizaţiilor sau dezafectarea coşurilor de fum care nu respectă condiţiile tehnice.

Având în vedere cauzele enumerate, prefectul Eugeniu Avram  a precizat că se impune ca la nivelul unităţilor administrativ – teritoriale şi a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să se stabilească de îndată măsuri care să limiteze numărul evenimentelor, evitarea pierderii de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Prefectul solicită primarilor să  dispună organizarea şi executarea prin serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă, controlul respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor la gospodăriile populaţiei. Totodată, a solicitat ca acolo unde nu există servicii de coşerit să se treacă la organizarea acestuia sau să se încheie contracte cu firme autorizate, inclusiv cu sprijin financiar din partea administraţiei locale pentru familiile nevoiaşe.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 12, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.