Modificări în ordinea de trecere a frontierei de stat cu Ucraina

Consulatul General al Ucrainei la Suceava informează că la 19 decembrie 2013 a intrat în vigoare Ordonanța de urgență a Cabinetului de Miniștri al Ucrainei nr. 84 prin care fiecare cerățean străin (inclusiv cetățeanul român) și apatrid pentru a intra și călători în Ucraina trebuie să prezinte adeverință de venituri salariale sau confirmarea fondurilor (numerar) în valoare de 80 de euro pe zi plus 400 euro extra.

1383382892_granica4Controlul asupra disponibilității financiare adecvate se face:

– la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Ucrainei, în cadrul eliberării vizelor pentru a intra în Ucraina;

– la punctele de trecere a frontierei de stat, la controlul de frontieră;

– la organe regionale ale Serviciului de Stat pentru Migrații, în cadrul prelungirii șederii pe teritoriul Ucrainei și aprobarea invitațiilor pentru străini și apatrizi pentru a obține o viză în Ucraina.

Consulatul General al Ucrainei la Suceava atrage atenția cetățenilor români care vor solicita trecerea frontierei de stat în Ucraina să fie gata pentru prezentarea (verificarea) scopului călătoriei și disponibilitățile financiare adecvate în conformitate cu normele de drept din Ucraina.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 12, 2014. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.