Andreea Paul: „În Negrești Oaș banii se cheltuie iresponsabil”

Bilanțul cheltuielilor primăriei din Negrești Oaș în 2013: 12 miliarde de lei pentru drumuri impracticabile și 5 miliarde de lei pentru petreceri politizate, în timp ce nivelul de trai al sătmăreanului este cu mult sub media națională.    

andreea_vassPrimăria Negrești Oaș a cheltuit 12 mld. lei pentru străzi și pietruire în anul 2013, dar acum se strânge noroiul de pe ele. Sunt impracticabile; este vorba, de pildă, de strada Tudor Vladimirescu, strada Borcutului, Livezilor, Lăcramioarelor Lucrările sunt proaste și primaria Negrești Oaș trebuie să răspundă pentru ele.

Banii alocați pentru plombarea străzilor în anul 2013 se ridică la aprox. 3 miliarde lei. În realitate, lucrarea pe strada Luna s-a făcut cu piatră concasată (piatră spartă), ceea ce nu înseamnă altceva decât că fondurile au fost cheltuite nejustificat. Nu s-a plombat corect, ci cu piatră spartă.

Cheltuielile primăriei din Negrești Oaș pentru mese festive și chiolhanuri politizate depășesc suma de 5 miliarde lei în anul 2013.

Până și gunoiul menajer din capitala Țării Oașului e mai scump decât în capitala țării. La noi în Negrești costă ca nicăieri. Cheltuielile pentru salubrizarea menajeră sunt cele mai scumpe din regiune: 180 lei pe familie.

Nivelul de trai al sătmăreanului e mai mic decât media națională

Salariul mediu net al unui satmarean este cu 344 lei pe lună mai mic decât media națională. A primit în mână doar 1.271 lei în luna octombrie 2013, cu peste o cincime (21,3%) mai puțin decât media națională.

Pensia medie este cu 119 lei mai mică decât media națională. Un pensionar satmarean beneficiază de o pensie de numai 693 lei, cu 15% mai mică decât media națională în al treilea trimestru din anul 2013. 

Gravă este și situația firmelor: 460 de firme au intrat în insolvență în anul 2013, cu o cincime (20,4%) mai mult decât în anul 2012.

În plus, cifra de afaceri a industriei locale este în cădere. Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 1,4% în primele 10 luni din anul 2013, deși evoluția la nivel național a fost pozitivă.

Infractiunea si saracia se impletesc 'tare bine' in Satu Mare

USL trebuie sa-si asume responsabilitatea inselarii asteptarilor satmarenilor. Din 3 USL-isti trimisi cu votul satmarenilor in Parlamentul Romaniei, azi mai e doar un USL-ist. Un USL-ist tare moale. Nici nu-l auzi vorbind in parlament. 

Andreea PAUL

Prim-Vicepreședinte al PDL,

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 14, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.