Activităţile săptămânale organizate de Asociația Județeană a Pensionarilor se vor muta în zilele de joi

Joi, 13 februarie, la sediul Asociației Județene a Pensionarilor, a avut loc o conferință de presă susținută de prof. Livia Haidu, președinte interimar al asociației. Alături de ea au mai participat Maria Bălaj, vicepreședinte,  Marina Floare, vicepreședinte și Maria Tămășan, secretară.

DSCN1113Pentru început Livia Haidu a făcut o scurtă incursiune în trecutul asociației care după cum se știe s-a confruntat cu unele probleme. Una din ele a fost demisia fostului președinte al organizației, Mircea Marian, din motive de sănătate. A fost prezentată și o copie a acestei demisii. Livia Haidu a opinat că activitatea asociației trebuie să continue, iar ea în calitate de vicepreședinte a fost investită, după demisia amintită, în funcția de președinte interimar.  De atunci s-a încercat să se facă alegeri, dar acest lucru nu a reușit  din cauza prevederilor statutare și anume, lipsa de cvorum. Intenția asociației este să nu se prelungească prea mult acest interimat. După cum se știe, Mircea Marian, după însănătoșire a înființat o nouă asociație care are se pare, un număr de 200-250 de membri dar fără toate aprobările necesare. Livia Haidu crede că ar fi trebuit să se opună crearii acestei noi asociații dar nu a făcut-o și a aceceptat situația existentă. Ea a considerat ca Mircea Marian ar fi trebuit ca după însănătoșire, să se întoarcă în asociație, unde să clarifice situația, în primul rând a problemelor financiare. Conducerea interimară a încercat să rezolve toate problemele ivite în cadrul asociației. A propus și o soluție de conciliere, dar cu care Mircea Marian nu a fost de acord.

Este îmbucurător faptul că, Asociația Județeană a Pensionarilor a primit un nou spațiu, datorită bunăvoinței vicepreședintelui Consiliului Județean, Mircea Govor și a primarului municipiului dr. Dorel Coica. Locația se află pe strada Ștefan cel Mare, la sediul PSD, etajul I .

Conducerea interimară, consideră că toate sponsorizările care se vor face pentru Asociația Pensionarilor trebuie să ajungă la pensionari. Livia Haidu, a făcut apel cu prilejul conferinței de presă, la toți doritorii de a se înscrie în asociație, să o facă. S-a convenit scăderea cuantumului cotizației la 3 lei, pentru cei cu venit până la 500 de lei și 5 lei pentru cei cu venit peste această sumă,  considerată a fi o cotizație de supraviețuire. Cheltuielile asociației vor fi mai mici de acum încolo deoarece s-a renunțat la funcția de contabil și secretară.

Cei interesați pot să ia legătura cu asociația, în zilele de marți și joi, între orele 10 – 13, la adresa menționată, unde intotdeauna va fi cineva care va sta la dispoziția pensionarilor.

Referitor la activitățile culturale ale asociației, care până acum s-au ținut la Restaurantul Paloma, s-a convenit ca de acum încolo activitățile să se țină în zilele de joi, între orele 11-14. În acest loc se va organiza și viitoarea activitate culturală de joi, 20 februarie, când va avea loc și o prezentare de carte recent apărută, cu privire la activitatea Cenaclului literar Afirmarea.

Activități de mai mare amploare pentru membrii asociației, se vor face la 1 martie, la ora 13, tot la Restaurantul Paloma. Atunci, vor fi sărbătoriți toți membrii asociației, care s-au născut în luna februarie și martie. Pentru prima oară se va asigura masa gratuită. Pretențiile sunt doar ca membrii asociației să fie la zi cu plata cotizațiilor. Se are în vedere și organizarea unei tombole.

La 1 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la orele 17, Primăria va oferi un spectacol pentru doamnele din oraș. La cest spectacol Asociația Pensionarilor are rezervate 100 de invitații, care vor fi distribuite săptămâna viitoare  atât la spectacolul anunțat cât și la petrecerile asociației de 1 martie.

De asemenea asociația are în vedere organizarea unei excursii în 23 martie, care va dura trei zile, care va costa 180 de lei. Se va vizita Mănăstirea Prislop, unde se află mormântul lui Arsenie Boca, Castelul huniazilor, mormântul lui Avram Iancu de la Țebea și multe alte obiective de interes cultural. Tot în cursul lunii martie va avea loc o activitate civică în colaborare cu Direcția Silvică. Pensionarii vor participa la o activitate de împăduriri, aducându-și astfel contribuția la diminuarea poluării.

În cadrul conferinței de presă, președintele interimar Livia Haidu a mulțumit autorităților pentru tot sprijinul acordat, de asemenea  Casei Județene de Pensii, directorului ei, Eugenia Sabou. Membrii asociației sunt așteptați cu drag la toate acțiunile organizate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 14, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.