Viktor Orban şi-a lansat campania electorală cu un discurs înflăcărat

Premierul conservator ungar, Viktor Orban, şi-a lansat campania electorală, duminică, în vederea alegerilor legislative prevăzute pentru 6 aprilie, cu un "discurs adresat naţiunii" foarte înflăcărat.

orban"Bătălia nu este terminată încă, să ne păstrăm rezultatele, şi anume scăderea preţurilor la serviciile publice, reducerea impozitelor pentru familii, creşterea salariului minim sau plata asigurată a pensiilor", a declarat şeful Guvernului ungar în faţa susţinătorilor săi, în centrul Budapestei.

"Ungaria nu mai este aceeaşi ţară ca acum patru ani. Schimbându-ne prezentul, putem să ne schimbăm şi viitorul, care nu va fi cel prezis de oracolele din Londra sau Bruxelles", a adăugat Viktor Orban.

De la ascensiunea sa la putere în 2010, Orban a profitat de majoritatea de două treimi a partidului său, Fidesz, în Parlament, pentru a introduce o serie de "reforme" controversate.

El a fost criticat atât în Ungaria, cât şi în străinătate, de către Uniunea Europeană, Statele Unite şi numeroase ONG-uri, pentru restrângerea independenţei Curţii Constituţionale, a Băncii Centrale, a Biroului procurorului, a justiţiei şi a presei, dar şi pentru colaborarea cu extrema dreaptă.

"În ultimii patru ani, această ţară a întinerit pe plan spiritual (…). Să scoatem caii, să-i încălecăm, pentru că mâine pornim la atac!", a conchis liderul conservator, făcând apel la susţinătorii săi să se mobilizeze în vederea campaniei.

Pentru a respinge criticile, Orban a adus la cunoştinţă că situaţia Ungariei era deplorabilă în 2010.

Sondajele arată un avantaj considerabil al Fidesz, în pofida faptului că, în ultimul moment, partidele din opoziţie au stabilit o listă comună pentru a-şi creşte şansele.

"Ţara s-a schimbat cu adevărat în patru ani… în rău. Va trebui să alegem, la 6 aprilie, între trecut, restaurarea epocii lui Horthy (liderul Ungariei în perioada 1930-1940 şi aliat al Germaniei hitleriste), sau o republică modernă, europeană, echitabilă şi liberă", a declarat Attila Mesterhazy, candidatul opoziţiei la postul de premier, după discursul susţinut de Viktor Orban.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 17, 2014. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.