Marea Britanie, ţara unde 12% dintre violuri au ca victime bărbaţii!

Datele făcute publice marţi de Guvernul britanic arată că 72.000 de bărbaţi sunt violaţi sau agresaţi sexual anual. Cifrele arată că ponderea violatorilor care preferă bărbaţii este de 12%. Ca urmare a acestei situaţii, Guvernul a decis, pentru prima oară în istoria sa, să aloce suma de 500.000 de lire sterline pentru servicii de consiliere adresate bărbaţilor agresaţi sexual.

sad-manAnunţul a fost făcut de ministrul Damian Green, care a mai arătat că, în afară de alocarea acestor fonduri şi creşterea pedepselor pentru agresării sexuali, se are în vedere posibilitatea condamnării la închisoare pe viaţă pentru recidivişti.

"Trebuie să ajutăm victimele să facă faţă şi, pe cât posibil, să se recupereze. În ciuda numărului mare de agresiuni sexuale comise împotriva lor, bărbaţii aleg să nu raporteze violul sau să ceară sprijin calificat. Trebuie să rupem tăcerea asupra acestui subiect care este considerat tabu", a spus Green.

Baroneasa Newlove, Comisar al victimelor (funcţie din care comunică ministerelor modul în care hotărârile justiţiei afectează victimele şi martorii) a declarat, la rândul ei: "Nu trebuie subestimată durerea suferită de victimele acestor fapte barbare. Bărbaţi care au fost violaţi mi-au spus că au nevoie de mai mult sprijin şi mă bucur că Guvernul ne-a ascultat".

Aproximativ 91% dintre cei care au violat bărbaţi în 2011 au fost condamnaţi la închisoare, sentinţa medie fiind de opt ani şi jumătate.

Apropo.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 17, 2014. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.