Peste 120 de copii de la Grădiniţa nr. 33 au participat la spectacolul interactiv „Pieton pe strada copilăriei”

Spectacolul interactiv „Pieton pe strada copilăriei” realizat de Caravana „Anima” în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare îşi propune să aducă în atenţia preşcolarilor regulile de circulaţie pe care cei mici trebuie să le respecte şi consecinţele pe care le implică ignorarea lor.

pieton-politie-copiiPoliţiştii au fost din nou prezenţi în mijlocul copiilor, joi, 13 februarie, când Raluca Dumbrăvescu de la Caravana „Anima”, a devenit agent Lulu, pentru a-i face pe copii să înveţe prin jocuri de rol şi cântece modul corect în care trebuie să se poarte micii pietoni, dar şi să înţeleagă mai bine rolul poliţistului rutier.

La activitate au participat peste 120 de copii de la Grădiniţa nr. 33 din Satu Mare. Dacă spectacolul s-a concentrat mai mult pe calitatea de pietoni a celor mici, aceştia dovedind cunoştinţe temeinice privind comportamentul pietonal adecvat, intervenţia reprezentantei Poliţiei, inspector Felicia Hrihorişan s-a axat şi pe regulile pe care copiii trebuie să le respecte atunci când sunt pasageri, subliniind cele două reguli de aur: să nu deranjăm şoferul şi să folosim scaunul de maşină şi centura de siguranţă. Copiii au fost îndemnaţi, totodată, să-şi aleagă locuri de joacă sigure, departe de şosea.

Activitatea s-a dovedit şi de această dată un succes, cei mici beneficiind nu doar de distracţie, ci şi de o lecţie adevărată de educaţie rutieră.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 17, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.