Jandarmeria vrea să schimbe legea privind desfăşurarea adunărilor publice

Legea care reglementează legalitatea mitingurilor de protest ar putea fi schimbată, pentru ca dreptul la liberă exprimare să nu fie încălcat, a declarat, marţi, şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, la prezentarea bilanţului activităţii din 2013 a instituţiei.

jandarmeria1Şeful Jandarmeriei Române a anunţat că se fac demersuri pentru modificarea rapidă a Legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, întrucât aceasta trebuie "să devină un document european, care să ducă la o libertate accentuată a cetăţenilor în a-şi exprima o anumită atitudine".

Generalul de brigadă Mircea Olaru a spus că, pentru a îngrădi cât mai puţin dreptul de a protesta, vor fi aduse modificări "legate de sancţiunile care se aplică în astfel de situaţii".

O altă modificare care va fi adusă legii va fi cea care reglementează modul prin care sunt aprobate mitingurile şi orele între care acestea se desfăşoară.

În acest context, şeful Jandarmeriei Române a explicat că, în 2013, numărul acţiunilor de ordine publică a fost mai mare decât în anii precedenţi, iar "cea mai mare creştere s-a înregistrat pe segmentul adunărilor publice, care, în unele situaţii, au degenerat în tulburarea ordinii publice".

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 18, 2014. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.