Vineri la Muzeul de Artă va avea loc evenimentul omagial „Memorial Iulia Olaru”

Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Uniunea Artiștilor Plastici Satu Mare și Francisc Edmund Balogh organizează vineri, 21 februarie 2014 de la ora 16.00 la Muzeul de Artă evenimentul omagial "Memorial Iulia Olaru".

Memorial Iulia OlaruPoeta și pictorița Iulia Olaru s-a născut pe 22 februarie 1963 la Satu Mare, având meseria de psiholog. Timp de un an a studiat pictura la Școala de Arte Satu Mare, sub îndrumarea doamnei Szodoray Parádi Hajnalka. A debutat în pictură în 2009 la Toronto. A fost în atenția criticii din Toronto în urma repetatelor participări la "Bătăliile Artistice" din Toronto. A participat la expoziții colective, tot în Toronto. Lucrările ei au ajuns în colecții particulare și la instituții din Toronto, Germania și România. Din 2011 a fost membră a Asociației "Casa Creației Sătmărene", participând la toate expozițiile colective din Satu Mare.

De asemenea a semnat patru volume de poeme: "Dar din dar", Editura "Solstițiu", Satu Mare, 2004, "Pe timp de tristețe", Editura "Scriptorium", Baia Mare, 2005, "Din buzunarele crinolinei", Editura "Scriptorium", Baia Mare, 2006. A apărut în antologiile "Cuvinte din Nord I" și "Cuvinte din Nord II", Editura "Solstitiu", Satu Mare 2003 și 2004. Alături de soțul său Francisc Edmund Balogh a publicat în 2013 volumul "Canon", la Editura "Citadela" Satu Mare.

După o luptă îndelungată cu boala, Iulia Olar a trecut în neființă, in luna iulie a anului trecut.

Vineri, la Muzeul de Artă sunt așteptați să o omagieze pe Iulia toți cei care au cunoscut-o, iubit-o și apreciat-o de-a lungul vieții.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 19, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.