Ion Iliescu a participat la întâlnirea Comitetului Director al Administrației Naționale ”Apele Române”

În data de 18 februarie 2014, la sediul Administrației Naționale ”Apele Române”a avut loc întâlnirea de lucru a Comitetului Director unde au participat invitați de marcă: domnul Ion Iliescu, fost Președinte al României, doamna ministru Rovana Plumb, directorul general al ANAR dr.ing. Vasile Pintilie, dar și directorii de departamente din cadrul ANAR, precum și directorii Administratiilor Bazinale de Apă.

administratia-nationala-apele-romane”-3admin-nat-apele-romane-(4).jpgTema întâlnirii a fost “Apele Române – un management durabil în domeniul apelor”.

Cu această ocazie, au fost analizate activitățile de gospodărirea apelor ale A.N. ”Apele Române”, implementarea Directivelor Europene – Directiva Cadru Apa CE/2000/60 și Directiva Inundații CE/2007/60, managementul riscului la inundații în contextul schimbărilor climatice dar și măsurile de adaptare, precum și proiectele strategice.

În cadrul discuțiilor, a fost abordată tematica amenajării integrate a bazinelor hidrografice ca bază de dezvoltare durabilă pentru societate, tematica inundațiilor rapide, dar și rolul pe care îl are A.N. ”Apele Române” în acest context, corelat cu rolul altor instituții precum Romsilva, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare și Consiliile Locale. A fost pusă în evidență importanța reîmpăduririlor, programele de combatere a eroziunii solului și corectarea torenților, precum și cele mai bune practici în domeniul agricol, ca măsuri non-structurale cu un rol foarte important în managementul riscului la inundații generate de viiturile rapide.

La finalul întâlnirii a fost analizat mecanismul economic al A.N. ”Apele Române” de recuperare a costurilor și s-a subliniat importanța găsirii unor soluții de adaptare economică și suplimentare a veniturilor  prin evitarea de noi taxe sau contribuții.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 19, 2014. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Ion Iliescu a participat la întâlnirea Comitetului Director al Administrației Naționale ”Apele Române”

  1. De mult am banuit ca Iliescu este in spatele faptului ca Romania este singura tara talibana in privinta apelor, care refuza cu cerbicie sa adopte metodele contemporane de management al apelor si-o da inainte cu regularizarile comuniste, cu distrugerea naturii fara sens. Acum nu mai am niciun dubiu. El este in spatele mentinerii acestei filosofii institutionale sinistre, ce are ca rezultat mutilarea cursurilor raurilor, devastarea patrimoniului natural sub pretextul combaterii inundatiilor. Asemenea abordari se stie de zeci de ani ca sunt absoluti ineficiente, pe langa sinistre pentru natura. Trebuie refacute zonele umede si ele actioneaza ca un burete ce tempereaza enorm forta viiturilor si trebuie oprite despaduririle. Iar unde trebuie consolidate maluri o perdea de arini este infinit mai non-invaziva, mai ieftina si mai trainica decat betonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.