Comisia de siguranţă a circulaţiei din cadrul primăriei a decis eliminarea străzii Crişan de pe traseul autobuzelor Transurban

Primarul Municipiului Satu Mare, Dr. Coica Dorel, a convocat miercuri, 19 februarie 2014, membrii comisiei de siguranţă a circulaţiei. S-a dezbătut următoarea ordine de zi:

DSC_0640SC SELECT PLUS SRL a solicitat montarea unui indicator cu semnificaţia „Oprirea Interzisă” în dreptul intrării cu nr. 2 de pe str. Gellert Sandor. Comisia a decis că nu este necesară instituirea restricţiei solicitate.

Conducerea Grupului şcolar „C. Brâncuşi” situat pe str. Crişan nr.1 precum şi un număr de 54 locatari au solicitat interzicerea circulaţiei autobuzelor şi a vehiculelor de mare tonaj pe str. Crişan. Motivaţia: pe stradă funcţionează o serie de instituţii (Grupul Şcolar C. Brâncuşi, Şcoala Postliceală Sanitară, Direcţia Generală Socială şi Protecţia Copilului), toate acestea pe o lungime de circa 100 m. Pentru înlăturarea neajunsurilor s-au făcut următoarele propuneri: eliminarea străzii Crişan de pe traseul autobuzelor, urmând ca acestea să aibă la Gară ultima staţie sau autobuzele să circule pe o porţiune scurtă a străzii Crişan urmând să vireze la dreapta pe str. G. Ureche – Luceafărului – A. Iancu. Avizul comisiei: nefavorabil.

Instituţia Prefectului a solicitat rezervarea şi marcarea a 4 spaţii de parcare pentru vehiculele MAI, pe str. Petofi Sandor nr.32. Avizul comisiei: favorabil.

D-na Doina Ciul, în numele locuitorilor de pe str. Deltei, Teilor, Cart. Solidarităţii a solicitat punerea în discuţie privind instituirea de sens unic pe str. Anghel Saligny. Avizul comisiei – se instituie sens unic pe str. Anghel Saligny pe porţiunea cuprinsă între intersecţia acesteia cu P-ţa G. Călinescu şi str. Rodnei, cu ieşire spre str. Rodnei.

Asociaţia de Proprietari de pe Aleea Proiectantului a solicitat mutarea indicatorului „Stop” de la ieşire de pe b-dul. Lalelei, pe str. Aurora. Avizul comisiei: nefavorabil.

La propunerile consilierilor locali Maskulik Csaba şi Butka Gergo din cadrul UDMR Satu Mare s-au luat următoarele hotărâri: pe str. Şantierului ieşire spre b-dul. Lucian Blaga se  va monta un indicator  de obligare a virajului spre dreapta; pe str. Ion Slavici, pe porţiunea cuprinsă între intersecţia acesteia cu str. Cardinal Iuliu Hossu şi str. Paris se va institui „Oprirea Interzisă”, pe partea dreaptă a sensului de mers spre P-ţa Mică; la intersecţia str. G. Coşbuc cu b-dul V. Lucaciu se va monta o oglindă pentru facilitarea vizibilităţii celor care ies de pe str. G. Coşbuc, la fel şi pe str. I. Maniu intersecţie cu M. Deportaţi.

SC AUTOCLASS SATU MARE, situată pe str. Botizului nr. 43A a solicitat amplasarea a 6 stâlpişori pe trotuarul din faţa societăţii. Avizul comisiei: favorabil.

Şcoala Gimnazială ”Dr. V. Lucaciu” a solicitat înfiinţarea unei treceri de pietoni pe str. Wolfenbuttel. Aviz favorabil.

Dl. Miklos a solicitat înfiinţarea unei treceri de pietoni pe str. Aurel Vlaicu intersecţie cu str. Ion Creangă. Avizul comisiei: nefavorabil, deoarece înfiinţarea unei noi treceri de pietoni pe  str. A. Vlaicu ar perturba fluenţa traficului de pe respectiva stradă.

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a solicitat instituirea sensului unic pe str. Aurel Popp, cu intrare dinspre b-dul Transilvania până la Atelier Memorial Aurel Poop, respectiv continuarea acestui sens unic spre stânga prin spatele Direcţiei Impozite şi Taxe  Locale spre farmacia „Buna Vestire”. Comisia analizează propunerea solicitată.

SC Fran & Cbz SRL a solicitat permiterea parcării autovehiculului Iveco  cu nr. SM 56 LSZ  pe str. Cloşca în dreptul imobilului cu nr.11. Avizul comisiei: nefavorabil.

Electrica Distribuţie Satu Mare a supus spre aprobare planul de Management al traficului pentru lucrarea de relocare stâlp înaltă tensiune 110kV pe drum ocolitor DN 19A şi DJ 194 LA KM 2 +260. Avizul comisiei: favorabil.

Diverse:

– Înfiinţarea unei treceri de pietoni pe str. Astronauţilor intersecţie cu b-dul Muncii. Comisia a decis că nu se consideră oportună înfiiţarea unei treceri de pietoni în locaţia solicitată.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 19, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.