„Ziua Siguranței pe Internet”, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare

"Ziua Siguranței pe Internet" (22 februarie) este un eveniment de anvergură europeană, desfășurându-se anual în luna februarie, sub egida rețelei europene "INSAFE" (European Safer Internet Network) în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

670px-Be-Safe-on-the-Internet-Step-2Proiectul Sigur.Info este dezvoltat de un Consorțiu format din Salvati Copiii Romania – coordonator național, FOCUS – Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual și Positive Media, începând cu septembrie 2008. Proiectul face parte din programul comunitar multianual de promovare a utilizării, în condiții de mai mare siguranță a Internet-ului și a noilor tehnologii on-line, Safer Internet plus, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană. Parteneri: MEC, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Microsoft, Orange, Cosmote s.a.

La concursul de proiecte de anul acesta, având ca temă ,,Să facem internetul mai bun”, au participat de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare un număr foarte mare de elevi. Pentru că nu îi putem nominaliza pe toți, ei lucrând în micro-echipe, precizăm doar clasele din care fac parte aceștia și anume, clasa a V-a, clasa a IX-a A, clasa a IX-a D, clasa a IX-a F, aceștia fiind coordonați de prof. drd. Georgeta Cozma, și clasa a VII-a și clasa a IX-a B, coordonați de prof. Nicoleta Șandor.

La nivel național au fost înscrise peste 500 de proiecte, elevii noștri obținând rezultate frumoase, urmând să primească diplomele de voluntari pentru siguranța pe Internet.

La categoria Profesorul Anului,  prof. drd. Georgeta Cozma a obținut Locul II, certificând că activitățile educative derulate  și în spațiul informal, pe Internet și cu instrumente digitale, susțin competențele și abilitățile necesare tinerilor secolului XXI.

Concursul de proiecte are ca scop principal implicarea copiilor, tinerilor, părinților și profesorilor în conturarea unor idei prin care utilizatorii pot construi împreună un Internet mai bun, fie prin moderarea propriului comportament sau modelarea unor comportamente pozitive pentru alți utilizatori, fie prin raportarea conținuturilor ilegale, necorespunzătoare sau dăunătoare, precum și prin crearea unor oportunități de colaborare, lucru în echipă și împărtășire a informațiilor.

Acțiuni desfășurate în  Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare în ziua de vineri, 21 februarie 2014, cu ocazia Ziua Siguranței pe Internet:

  1. Workshop.

Prezentarea produselor elevilor participanți în competiția SIGUR INFO 2014.

Locul de desfășurare: Cabinetul multi-touch (Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, corp A, parter) și Cabinetul de informatică (Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Corpul B, etajul al II-lea)

Timp: 21 februarie a.c., între orele 9-12

  1. Întâlnire cu reprezentanți ai Poliției Județene Satu Mare.

Tema: Cum să evităm capcanele Internetului?

Locul de desfășurare: Sala Festivă Vasile Lucaciu a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”

Timp: 21 februarie a.c., de la ora 12

  1. Expunere de mesaje. Tema: Cum să facem Internetul mai bun?

Locul de expunere: panoul de lângă Sala profesorală a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”  (corpul A, etajul I)

Perioada: 20-21 februarie a.c.

Organizatori:

Echipa Multitouchcnme – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare 

Atelierul Transdisciplinar – Centrul Județean de Excelență din Satu Mare 

Catedra de Informatică – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare 

Consiliul Elevilor – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare

 

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 20, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.