Elevilor din Ardud le-a fost prezentat proiectul ”Mijloace de informare și prevenire a abuzurilor sexuale cu minori și a pedofiliei”

Joi, 20 februarie 2014, de la ora 12.00, în incinta Căminului Cultural Ardud, Echipa Mixtă a proiectului ”Mijloace de informare și prevenire a abuzurilor sexuale cu minori și a pedofiliei” impreuna cu initiatoarele proiectului Edita Enciu si Andrea Demeter, au prezentat elevilor claselor V–VIII, materialul informativ pregătit de către echipa CJRAE pentru acest proiect. Au fost prezenti 97 elevi si 9 cadre didactice.

1 ARDUDTotodată membrii echipei au împărțit fluturași informativi elevilor și cadrelor didactice ale acestora. Deschiderea a fost facuta de catre Cms. Variu Viorel, Sef Politie Ardud care a prezentat prezenta noastra, mai apoi a dat curs citirii materialului informativ pentru elevi. Din echipa mixtă au facut parte: reprezentant al IPJ Satu Mare prin Hrihorisan Felicia si Campan Beatrix Pusa, IJJ Satu Mare prin Herman Ioan, DGASPC Satu Mare prin Bonea Mihaela si Silaghi Mihaela, Primăria și Poliția Locală a Municipiului Satu Mare reprezentata prin Sef Politie Ardud Variu Viorel, alături de inițiatoarele și coordonatoarele proiectului, Andrea Demeter și Edita Enciu.

D-na Hrihorisan Felicia, reprezentanta ISJ Satu Mare, a luat cuvantul pentru a prezenta elevilor prezenti, teme privind siguranta copiilor pe internet, respectiv cum sa utilizeze cat mai in siguranta retelele de socializare: sa evite persoanele straine si mai ales, sa refuze orice fel de propunere virtuala. Andrea Demeter si Edita Enciu initiatoarele proiectului am prezentat materialele video sugestive, pe intelesul tuturor elevilor pentru a constientiza orice semnal de abuz sexual. Sublocotenentul Ioan Herman, din cadrul Jandarmeriei Satu Mare a atras atentia asupra prevenirii abuzurilor sexuale: sa nu accepte favoruri sau lucruri materiale de la straini si sa informeze autoritatile daca cunosc un caz de acest gen. 

3 ARDUDMihaela Bonea impreuna cu Silaghi Mihaela din cadrul DGASPC Satu Mare, au prezentat numarul de telefon al copilului: 0261/983, numar gratuit, unde pot sa se adreseze cu incredere atat elevii, cadrele didactice cat si parintii care pot sa semnaleze orice caz de abuz. Au fost prezentate numerele de telefon si care sunt pasii care vor urma in cazul unei semnalari telefonice. In cadrul intalnirii, Comisar Variu Viorel, Sef Politia Ardud a descris celor prezenti profilul unui pedofil si infractiunea de pedofilie. 

A urmat un studiu de caz, moment in care s-a dezlantuit tacerea in sala si au intervenit zeci de intrebari de informare cat si posibilitati de aparare. Elevii si cadrele didactice au pus intrebari direct la subiect cu viziuni foarte vaste si concrete pe subiect. Rapunsurile au fost date pentru fiecare in parte.

Organizatoarele doresc sa aduca multumiri Scolii Gimnaziale Ardud, sectiei de Politie Ardud si tuturor copiilor pe care i-au intalnit. A fost o experienta noua, unde ambele parti, elevi cat si echipa proiectului au avut de invatat si de castigat la aceasta minunata intalnire. In speranta ca usile fiecarei scoli din raza Judetului Satu Mare se vor deschide, asteptam cu nerabdare sa le trecem pragul.

Andrea Demeter

Edita Enciu.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 21, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.