Campania “Jandarmeria pe înțelesul tuturor” continuă în județul Satu Mare

Cea de-a doua parte a demersului informativ intitulat “Jandarmeria pe înțelesul tuturor” este o invitație la dialog și se adresează autorităților publice, patronatelor, sindicatelor și organizațiilor neguvernamentale. Începută în luna octombrie a anului trecut, prima parte a campaniei “Jandarmeria pe înțelesul tuturor” s-a derulat în școli din județul Satu Mare. Scopul primei etape a fost acela de a oferi copiilor informațiile care îi pot ajuta să prevină singuri și să combată orice fel de comportamente violente, discriminatorii și infracționale.

timp-de-un-se-desfasoara-campania-jandarmeria-pe-intelesul-tuturor1378538428Cea de-a doua etapă a campaniei se derulează sub sloganul “Jandarmeria – partener de dialog social” și își propune să arate publicului interesul Jandarmeriei față de cunoașterea problemelor reale ale societății, dar și intenția de a-și adapta procedurile de acțiune în funcție de acestea. În acest sens, grupul țintă îl constituie sindicatele sau organizațiile sindicale, angajatorii ori organizațiile patronale, precum și reprezentanții autorităților administrației publice și ai  asociațiilor sportive județene, care interacționează în procesul de dialog social și care  se consultă în vederea stabilirii unor acorduri în probleme de interes comun.

Modalitatea practică prin care se va încerca atingerea scopului campaniei este organizarea unor sesiuni de comunicări, pe timpul cărora reprezentanții Jandarmeriei Satu Mare vor aborda subiecte legate atât de prevenirea și combaterea violenței pe timpul manifestărilor publice cât și cu privire la necesitatea respectării legislației în vigoare și a drepturilor omului și libertăților cetățenești. Pentru aceasta, Jandarmeria Satu Mare a încheiat un acord de colaborare cu Instituția Prefectului – Județul Satu Mare, iar împreună cele două instituții vor invita la sesiuni de comunicări, unitățile administrativ teritoriale, sindicatele, patronatele și alte organizații județene, pentru a le prezenta succint obiectivul proiectului și de a-i invita la  dialog.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 21, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.