Renovarea sediului CARP Satu Mare va fi finalizată în aproximativ trei luni

Vineri, 21 februarie, în sala de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare, în prezența prefectului județului Satu Mare Dr. Eugeniu Avram, în conformitate cu prevederile art. 1 H.G. nr. 499/ 7.4.2004 privind înființarea, organizarea și funcționarea Comitetelor Consultative de Dialog Civic, s-a desfășurat ședința de lucru a Comitetului Pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din județul Satu Mare.

DSC_0085 (1)Ordinea de zi a fost următoarea: 1. Modul de rezolvare a problemelor discutate în ședința anterioară, 2. Informare cu privire la activitatea desfășurată de CARP în anul 2013, 3. Realizarea unor piste de bicicliști pe porțiunile dintre strada Barițiu-Aqua Park și Centru-Gara CFR, 4. Realizarea unui pasaj sau barieră peste calea ferată lângă S.C. Electrolux S.A. 5. Redeschiderea ștrandului din incinta taberelor școlare în folosul pensionarilor.

Din luările de cuvânt a reieșit că, în prezent CARP Satu Mare are 9.870 de membri. De asemenea, CARP a primit un sediu nou în Piața Romană (fosta Bancă a Religiilor), unde se vor termina renovările în aproximativ trei luni, realizate din bani rezultați din dobânzile practicate. S-a menționat că peste 12.000 de pensionari lucrează, ei fiind în evidența ONG-urilor. În fostul sediu se vor amenaja cabinete medicale pentru pensionari. Prefectul Eugeniu Avram a apreciat activitatea desfășurată de CARP drept fructuoasă.

În legătură cu bariera de cale ferată și pistele pentru bicicliști, s-a subliniat că problema acestora este în studiu. La cererea formulată în legătură cu acesul pensionarilor la bazin s-a precizat că nu se poate realiza, deoarece Tabăra școlară are un regim de funcționare bine stabilit și este în proprietatea Direcției Sport și Tineret nu poate fi deschisă persoanelor private și nu i se poate schimba destinația.

DSC_0089 (1)

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 21, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.