La Carei s-a desfășurat cea de-a patra ediție a concursului interșcolar ”Îmi place Eminescu”

Casa comunitară Sf. Ladislau (fostul Club 9 Mai) din Carei a fost gazda celei de-a patra ediții a concursului interșcolar, destinat elevilor de gimnaziu și liceu, intitulat „Îmi place Eminescu”, în organizarea Direcției de Cultură a municipiului Carei.

La ediția de anul acesta au participat elevi și echipe de la: Şcoala Gimnazială Pişcolt, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” din Sanislău, Școala Gimnazială Tășnad, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Carei, Liceul romano-catolic „Josephus Calasantius” din Carei și Liceul Teoretic din Carei. Concurenții și-au demonstrat talentul și aptitudinile interpretative prin intermediul momentelor scenice care au avut la bază texte din opera lui Mihai Eminescu. Ordinea în care trupele au intrat în scenă a fost stabilită prin tragere la sorți în debutul concursului.
 
Prestația tinerilor artiști a fost apreciată de un juriu format din domnul Carol Erdős, actor la Teatru de Nord Satu Mare, Tiberiu Bodea, actor la Teatrul de Nord Satu Mare și teatrologul Paul Sarvadi.
 
DSCN1918r
DSCN1929r
DSCN1933r
DSCN1946r
DSCN1950r
Iată rezultatele:
 
Clasele V-VIII
 
Locul I – Liceul romano-catolic „Josephus Calasantius” Carei cu sceneta „Făt frumos din lacrimă”
 
Locul al II-lea –  Şcoala Gimnazială Pişcolt, cu sceneta „Mihai și Baba Chiva”
 
Locul al II-lea –  Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” din Sanislău cu monologul „Cugetările sărmanului Dionis”
 
Locul al III-lea –  Școala Gimnazială Tășnad, cu sceneta „Luceafărul”
 
Locul al III-lea –  Şcoala Gimnazială Pişcolt, cu sceneta „Luceafărul”
 
Mențiune –  Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” din Sanislău cu sceneta „Luceafărul”
 
Mențiune –  Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” din Sanislău cu sceneta „Scrisoarea a III-a”
 
Clasele IX – XII
 
Locul I – Liceul Teoretic Carei – sceneta „Lui Eminescu… odă în metru postmodern”
        
Premiile au constat în diplome și cărți oferite de Direcția de Cultură a municipiului Carei, Biblioteca Municipală Carei și redacția Buletin de Carei.
 
Concursul a reprezentat o oportunitate de întâlnire, de testare a propriilor cunoștințe și totodată exprimare a propriilor idei prin intermediul  spectacolului teatral sau prin interpretare muzicală. Fiecare participant a devenit câștigător în momentul în care a luat decizia să participe la un astfel de eveniment, indiferent de diploma obținută. Experiența în sine are menirea de a ne înnobila, de a ne cunoaște unii pe alții, de a ne testa limitele și de a aprofunda creația eminesciană.
 
Organizatorii evenimentului transmit felicitări tuturor concurenților și coordonatorilor acestora pentru performanțele obținute la cea de-a patra ediție a concursului interșcolar „Îmi place Eminescu”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 26, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to La Carei s-a desfășurat cea de-a patra ediție a concursului interșcolar ”Îmi place Eminescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.