S-a deschis expoziția de fotografii “Semne identitare, Identity Signs” la Muzeul Județean Satu Mare

La Muzeul Județean de Istorie, miercuri, 26 februarie, a avut loc vernisajul Expoziției internaționale de fotografii ”Semne identitare, Identity Signs”, în organizarea Consiliilor Județene Cluj și Satu Mare a Centrelor Județene pentru Conservarea și Păstrarea Culturii Tradiționale Cluj și Satu Mare.

DSCN1175Cele 40 de fotografii de dimensiuni mari au o tentă etnografică și au fost realizate de 29 de artiști fotografi. Cuvântul de salut a fost rostit de dr. Liviu Marta, directorul instituției gazdă, Felician Pop, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Păstrarea Culturii Tradiționale Satu Mare, și Cornelia Staicu de la CJCPCT Cluj Napoca.

DSCN1170Vorbitorii au subliniat împortanța expoziției, care reprezintă identitatea spirituală a poporului nostru, îmbucurător fiind faptul că expoziția cuprinde și fotografii din alte țări: Ungaria, Polonia și Rusia. S-a mai subliniat cu acest prilej că se dorește o colaborare mai strânsă cu centrele de creație din Cluj, Satu Mare și chiar Maramureș. Felician Pop a spus că fotografiile expuse exprimă bucuria de a trăi. Oamenii din imagini sunt plini de viață, sunt expresia unei trăiri reale, pe care artiștii fotografi au reușit să le surprindă foarte bine. Privind aceste fotografii, înțelegem adevăratele sensuri ale vieții. Cei prezenți la vernisaj au putut să admire fotografii ce surprind oameni și colectivități în diferite ipostaze ale vieții lor cotidiene.

DSCN1165

DSCN1166

DSCN1167

DSCN1172

DSCN1174

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 26, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.