Romulus, fondatorul Romei, a fost răpit de extratereștri?

Fondatorul Romei, Romulus a avut un sfârșit cât se poate de enigmatic. La o vârstă înaintată el ședea pe tron, sub cerul liber, pe Câmpul lui Marte, unde asista la exerciții militare. La un moment dat, un nor uriaș a apărut deasupra regelui. A început o furtună groaznică cu tunete și fulgere. Oamenii au fugit care încotro pentru a se adăposti. După un timp, totul s-a liniștit, norul dispăruse, cerul era senin iar soarele strălucea parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Mulțimea privind tronul a constatat că Romulus nu era nicăieri. Nu a mai fost găsit niciodată. Oare a fost răpit de extratereștri?

romulus1 (1)Potrivit tradiției, după 37 de ani de domnie, ar fi fost răpit în timpul unei furtuni din locul numirt Mlaștina Caprei. Tradiția mai spune că la scurt timp după dispariție, i s-a arătat lui Iulius Proculus, un patrician, strălucind de o frumusețe supranaturală și l-ar fi îndemnat să răspândească printre romani cultul său, al noului zeu Quirinus, venerat ca divinitate protectoare a cetății.

Potrivit altei versiuni, senatorii sătui de guvernarea lui tiranică, l-au ucis în timpul furtunii și l-au tăiat în bucăți care au fost ascunes sub toge și duse acasă. Acest fapt, ar fi în legătură cu un ritual străvechi agrar, legat de naștere și fertilitate, ce derivă din posesia unei bucăți a corpului lui Romulus, pentru a-i moșteni  într-un fel puterea și gloria.

Plutarh scrie că atunci când s-a arătat într-o armură strălucitoarte, Romului ar fi zis: ”Urmând voința zeilor m-am întors în cer, unde am viețuit și mai înainte. N-am făcut decât să îndeplinesc ceea ce îmi fusese scris. Am întemeiat un oraș, pe care nu-l va întrece nimeni în slavă și virtute. Roma va cunoaște culmea puterii omenești, iar eu de acum înainte voi fi pentru voi, romanii, milostivul zeu Quirinus”. În cinstea acestui zeu s-a zidit un templu pe una din colinele Romei, care se numește Quirinal.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 februarie 2014. Filed under Curiozități. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.