Dr. Laura Diana Bota: ”PNL se vopsește azi în culorile opoziției pentru a păcăli electoratul”

În data de 28 februarie a avut loc la sediul Partidului Mișcarea Populară din Satu Mare o conferință de presă susținută de dr. Laura Bota, preșdinta Organizației Județene PMP Satu Mare, Petru Șuta, secretar PMP, și Simona Dărăban, președinta Organizației Județene de Femei PMP Satu Mare. Dr. Laura Bota a prezentat poziția PMP față de situația politică actuală creată ca urmare a ieșirii de la guvernare a PNL și poziția față de încercarea lui Călin Popescu Tăriceanu privind înființarea Partidului Reformator Liberal și candidatura lui la alegerile prezidențiale.

DSCN1206În luarea sa de cuvânt, dr. Laura Bota a spus că opozița adevărată este opoziția fără PNL. PNL se vopsește azi în culorile opoziției pentru a păcăli electoratul. Crin Antonescu nu e portdrapelul opoziției. El este un lider uselist care s-a dezis de USL fiindcă partidul său nu a primit niște funcții. Românii cu opțiuni de centru-dreapta nu trebuie să se lase înșelați de schimbarea la față a PNL și a lui Crin Antonescu. Ei sunt cei care au susținut toate măsurile de stânga ale lui Victor Ponta. Majoritatea celor din PNL nu și-au dorit în mod real ieșirea de la guvernare. Ei se simțeau bine în USL, erau solidari cu Victor Ponta și cu politicile de stânga ale guvernului. Ieșirea PNL de la guvernare a fost o măsură disperată de salvare a canditaturii prezidențiale a lui Crin Antonescu, nu o respingere a politicilor stângiste ale Guvernului. Nu a fost nici o întâmplare că majoritatea miniștrilor liberali din guvern – inclusiv cei mai importanți, ministrul de Finanțe și ministrul de Interne – au fost apropiați de PSD și au executat politicile PSD. Ei au exprimat tendința dominantă din PNL. După atâta timp aproape de PSD, PNL s-a uselizat.

În legătură cu înființarea Partidului Reformator Liberal și candidatura lui Tăriceanu la prezidențiale, dr. Laura Bota a spus că acest partid este un partid născut mort: ”Acestui partid îi va lipsi orice fel de energie, orice fel de convingeri și orice fel de entuziasm. Nu poți face un partid bazat pe doar dorința unora de a rămâne la putere. El va fi un mic partid de ciolănari, bazat pe liberalii care vor să-și păstreze funcțiile după ruperea USL și retragerea PNL din guvern. Probabil că simbolul acestui partid ar trebui să fie o roată de cașcaval. Victor Ponta încurajează mișcarea lui Tăriceanu fiindcă vrea să prindă un mănunchi de liberali la butoniera PSD. El vrea să dea în continuare senzația că USL nu a murit și crede că poate să-i păcălească pe cetățeni dacă reușește să țină câțiva liberali pe lângă el. Grav este însă faptul că Victor Ponta se folosește de resursele statului, pentru a ține alături de el rămășițe din PNL. Îi atragem atenția premirerului că este și imoral și ilegal ceea ce vrea să facă, adică să ofere posturi sau să-i mențină în posturi pe liberalii care vin lângă Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu este probabil iepurele lui Victor Ponta, dar este un iepure bărtân și șchiop”, a precizat dr. Laura Bota.

Călin Popescu Tăriceanu în calitate de candidat prezidențial, ar fi o ciudățenie: un candidat de dreapta cu susținere de stânga și care vizează electoratul PSD și PNL cu mesaje amestecate de dreapta și de stânga. Este vorba de o ipoteză cu șanse mici de realizare. O candidatură a lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale, e o fantezie personală a domniei sale. El nu va fi niciodată susținut de PSD, iar în orice altă variantă va lua maxim 2%. Mișcarea lui Tăriceanu dă însă o lovitură PNL-ului, fiindcă poate lua oameni din PNL și fiindcă va expune oportunismul și frustrarea care există în acest partid, în urma retragerii forțate de la guvernare.

Observăm că Liberalii au trecut în opozițe la București dar continuă să fie la putere în județe. Cei din județe, au primit permisiunea de a rămâne conectați la resursele puterii, în alianțele cu PSD, probabil pentru ca ruptura să nu fie prea dureroasă. În județe, liberalii rămân într-un fel de relație de conveniență: dragostea a trecut, rămâne pragmatismul. Liberalii dovedesc încă o dată cât sunt de vulnerabili în fața foștilor parteneri de guvernare.

DSCN1210A sta cu un picior în opoziție și cu unul la putere este încă o păcăleală pentru electorat. Nu poți să faci derogare de la opoziție și să fii credibil. Este adevărat că nici liderul liberal, Crin Antonescu, nu le putea cere mai mult celor din teritoriu. Și domnia sa și-a permis o mică excepție de la opoziție: păstrează, împotriva ostilităților, șefia Senatului, unde a fost înscăunat de fosta USL. PNL nu are curajul și verticalitatea să devină un adevărat partid de opoziție. Nu e suficient să-i dai replici acide lui Victor Ponta la televizor.

Partidul Mișcarea Populară rămâne cel mai activ partid de opoziție și va semna orice moțiune de cenzură împotriva guvernului Ponta. PMP este cel mai credibil partid din opoziție, pentru că s-a opus și se opune serios atât PSD, cât și PNL. Cerem de asemenea tuturor parlamentarilor – din PNL, din PDL, din alte partide – să fie alături de noi în moțiunile pe care PMP le va iniția.

Petru Șuta, secretarul executiv al organizației PMP a spus că vine din organizația Partidului Noua Generație, împreună cu cinci organizați și 200 de membri cu adeziuni. Dorește să pună umărul la PMP aducând cu el experiența unui om de dreapta. ”Nu doresc funcții în acest partid, vreau să particip la programul său care cred că va da rezultate satisfăcătoare. Consider că nimic din programul USL nu s-a realizat. Au dat cu o mână și au luat cu zece. Cerem sprijinul tuturor cetățenilor pentru străngerea de semnături, în scopul ștergerii creșterii accizei la carburanți. Facem apel să vină oamenii la sediul nostru, între orele 8.00 – 17.00 pentru a semna împotriva acestei măsuri de creștere a accizei”.

Simona Dărăban, președinta Organizației de Femei PMP Satu Mare a informat că proiectul intitulat ”Poziția copiilor în societatea românească”, propus de Satu Mare, a fost promovat la nivel național. Proiectul se va desfășura în perioada unui an calendaristic în toate organizațiile din țară și cuprinde următoarele teme: Drepturile copilului, Copii supradotați intelectual și social, Copiii care provin din familii monoparentale, Copiii plecați la muncă în străinătate, Copiii instituționalizați, Copiii cu handicap, Copiii abandonați, Copiii abuzați, Infracționalitatea juvenilă, Violența domestică asupra copiilor, Natalitatea și Obligativitatea învățământului preșcolar. Mesajul pe care vrem să-l transmitem, este de a sprijini dezvoltarea unei copilării armonioase știind că copilul de azi va forma societatea de mâine.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 28, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.