Elevii claselor a V-a C și a V-a D ai Școlii Gimnaziale ”Octavian Goga” au confecționat mărțișoare

Având în vedere apropierea zilei de 1 Martie și îmbinând plăcutul cu utilul, elevii claselor a V-a C și a V-a D de la Școala Gimnazială “Octavian Goga” din Satu Mare au participat vineri, 28 februarie la o oră comună, în cadrul căreia au confecționat mărțișoare. Acestea vor fi oferite mamelor, bunicilor sau altor persoane dragi cu ocazia zilei de 1 Martie.

Mărțișorul este un obicei specific românesc, pe care nu îl regăsim la alte popoare. Obiceiul dăruirii mărțișorului este moștenit de la daci și romani și își are originea în credințele și practicile agrare.

Am remarcat talentul în confecționarea de mărțișoare al elevilor: Patricia Riț, Ioana Grosoș, Victoria Oros, Răzvan Iancu, Ionuț Pintea, Luca Sarca. Aceiași copii de 8 Martie vor confecționa fiecare câte o vază de flori pentru mamele lor. “Activitățile ludice sunt cele preferate de copii, în condițiile în care au și o finalitate imediată”, ne-a declarat profesor psihopedagog  Bianca Riț.

Activitatea elevilor a fost coordonată de profesorii psihopedagogi Mădălina Molnar și Bianca Riț.

DSCN1194

DSCN1195

DSCN1196

DSCN1197

DSCN1198

DSCN1199

DSCN1200

DSCN1202

DSCN1204

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 28, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.