O nouă carte-document despre creația eminesciană: “Mihai Eminescu – securitatea și siguranța națională a României”

La Editura EIKON a apărut recent o lucrare de referință intitulată  “Eminescu – securitatea  și siguranța națională a României”, scrisă de profesorul universitar dr. George Ene. Lucrarea vine să întregească bogata bibliografie care se referă la creația eminesciană.

87096_1După cum se știe, Mihai Eminescu a fost redactor la cotidianul ”Timpul”, postură în care a scris numeroase aricole prin care a luat atitudine și chiar a criticat incapacitatea guvernanților din acele timpuri.

Uriașul material publicistic și mai ales corespondența lui Mihai Eminescu, au fost studiate de profesorul George Ene vreme de peste un deceniu. Rezultatele muncii sale sunt cuprinse între coperțile noii cărți.

Cartea este prefațată de profesorul universitar dr. Dan Banciu. El consideră că “fiecare articol, fie el literar, fie istoric sau politic, purta pecetea ființei sale, era un model de stil și adesea însuflețit de o zguduitoare putere poetică”.

Cu ocazia lansării cărții, s-a subliniat că această carte este senzațională, pentru că îl înfățișează pe Eminescu ca teoretician al securității și siguranței naționale. Autorul a mărturisit că a încercat să facă proiecții asupra operei lui Eminescu, prin raportarea la Constituția României de la 1866.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 2, 2014. Filed under Cultură, Educație, Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.