Petre Mureșan: ”USL a creat în județ în jur de 250 de locuri de muncă, care au fost ocupate pe criterii politice și de rudenii”

Petre Mureșan, președintele Organizației județene a PDL Satu Mare, în cadrul conferinței de presă ținute joi, 6 martie la sediul partidului, a prezentat poziția sa față de trei teme majore actuale ale societății românești. ”Am decis să fac publică viziunea mea politică asupra acestor teme. Nu ne place politica struțului. Temele nu sunt noi, așteptăm să fim criticați”, spus Petre Mureșan.

DSCN1230Prima propunere este introducerea obligativității votului pe o perioadă de minimum 3-4 mandate. Obligativitatea votului poate combate frauda dar și reflecta obțiunea legitimă a tuturor cetățenilor, deoarece în campanie partidele se bazează mai mult pe structurile de partid din teritoriu. În prezent sunt peste 30 de țări unde este obligatoriu votul cum ar fi Grecia, Cipru și Luxemburg. De asemenea, s-ar putea întroduce și votul electonic.

A doua temă păsă în discuție a fost necesitatea depolitizării funcțiilor de conducere din administrația națională și locală, în afară de funcțiile de miniștri. ”Ocuparea funcțiilor să se facă pe bază de concurs. Observăm că în fiecare an apar noi instituții cu oameni cu salarii enorme. La noi în județ, USL-ul a creat în jur de 250 de locuri de muncă, care au fost ocupate pe criterii politice și de rudenii. Pe aceleași criterii se ocupă și funcțiile în învățământ”, a precizat Petre Mureșan.

În ce privește organizarea administrativ teritorială, aceasta ar trebui să aibă menirea să simplifice birocrația care atrage după sine un șir de fenomene de corupție. De aceea și aici ar fi nevoie de extinderea sistemului informatizat. În prezent sunt zeci de comune cu număr foarte mic de locuitori care nu-și justifică existența, atrăgând după sine o întreagă structură organizatorică. Petre Mureșan a subliniat în încheiere că este nevoie de o voință politică în găsirea unor soluții viabile de îmbunătățire și transpunere în viață a acestor obiective care nu sunt singurele.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 6, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.