Duşa: Armata a devenit un ambasador important al României în lume după aderarea la NATO

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, joi, la Iaşi, că după aderarea României la NATO armata a devenit un ambasador important al ţării noastre în lume, prin participarea, cu succes, a militarilor români la mai multe misiuni în diverse teatre de război.

Armata-RomânăMinistrul Apărării, Mircea Duşă, a participat, joi, la Iaşi, la ceremonia militară şi religioasă prilejuită de repatrierea celor 500 de militari ai Batalionului 151 Infanterie Lupii Negri din teatrul de operaţii din Afganistan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La evenimentul desfăşurat în centrul municipiului au fost prezente mai multe oficialităţi ieşene, între care primarul municipiului Gheorghe Nichita, preşedintele Consiliului Judeţean Cristian Adomniţei şi prefectul judeţului Romeo Olteanu.

Ministrul Apărării a declarat, imediat după terminarea ceremoniei, că în cei zece ani de când România se află în NATO armata română s-a restructurat conform standardelor alianţei nord-atlantice, el precizând că militarii românii au participat cu succes la misiuni în diverse teatre de operaţiuni.

"Militarii români au participat la mai multe misiuni în Irak, Afganistan sau Bosnia. În ultimii zece ani, armata a devenit un important ambasador al României în lume", a spus ministrul Apărării Mircea Duşa.

El a precizat că a venit la Iaşi pentru a-i felicita pe militarii din Batalionul Lupii Negri, care s-au întors zilele trecute dintr-o misiune de şase luni în Afganistan.
Principalele misiuni ale militarilor din Iaşi în Afganistan au vizat sprijinirea guvernului afgan, prin efectuarea unor misiuni de patrulare, de escortare a convoaielor şi de instruire a forţelor militare locale.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 6, 2014. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.