În Ariile Protejate „Râul Tur” vor fi plantați 2.500 de puieți de stejar pedunculat

Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Turulung și Asociația Crescătorilor de Taurine din Turulung organizează sâmbătă, 15 martie o acțiune de plantare în Ariile Protejate „Râul Tur”. Acțiunea este susținută de Consiliul Județean Satu Mare cu un număr de 2.500 de puieți de stejar pedunculat. Plantarea va avea loc la marginea localității Turulung. Organizatorii doresc să planteze suprafața fostei gropi de gunoi, închis în 2009.

IMG_4248Acțiunea este deschisă tuturor, organizatorii așteptă cu drag fiecare mână de ajutor. Locul de întâlnire este în parcarea din fața Primăriei Turulung, sâmbătă, 15 martie la ora 9.00.

SCA – SM în fiecare an organizează o acțiune de plantare, care a devenit deja un eveniment tradițional. Anul trecut au fost plantați aproape 3.000 de puieți de stejar pe malul brațului mort al râului Tur, eveniment finanțat din cei 2% direcționați din impozitul pe venit al persoanelor fizice.

Despre eveniment Márk-Nagy János, directorul executiv al Societății Carpatine Ardelene – Satu Mare a relatat următoarele: ”În calitatea noastră de custozi ai Ariilor Protejate „Râul Tur” ne-am asumat răspunderea, printre altele, de a reface cât mai multe din zonele degradate în trecut. Cu acest scop în anii precedenți am avut mai multe acțiuni de reconstrucție a pășunilor cu arbori sau de plantare a unor perdele forestiere, susținut din 2% a impozitul pe venit direcționat către SCA – SM.”

După plantarea arborilor, organizatorii, ca recompensă pentru munca prestată, vor servi voluntarilor un gulaș pregătit la fața locului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 7, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.