PDL lucrează pentru români. De curând a inițiat și a depus trei proiecte de lege

După doi ani de guvernare USL și doi ani de complot împotriva economiei României, interesele românilor cinstiți sunt ”sugrumate” în continuare cu noi taxe și impozite, inventate pentru a acoperi minciuna și neputința actualilor guvernanți. USL crește taxele pentru că este incapabil să lupte cu evaziunea fiscală în continuă creștere, nu reușește să absoarbă bani europeni și nici să stimuleze investițiile pentru a crea locuri de muncă.

7f_Petre_MuresanÎntr-un moment în care puterea pare preocupată doar de sport și comentează non-stop, pe toate canalele media decizii ale instanței în cazuri grave de evaziune (vezi cazul transferurilor din sport), Partidul Democrat Liberal consideră că prioritățile românilor sunt complet altele și depune trei importante inițiative legislative. Două dintre proiectele de lege inițiate de PDL vizează anularea unor taxe introduse de Guvernul USL:

  –   taxa pe stâlp care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2014 şi care aduce un minus de 1,2 miliarde de lei în economie, conducând la ruinarea mediului de afaceri. De exemplu, agricultura care în anul 2013 a adus creșterea PIB, este subminată și direct afectată și de impozitul pe combustibil și de cel pe construcții speciale;

 –   taxa pe combustibil care va intra în vigoare pe 1 aprilie 2014. Introducerea taxei pe carburant „inventată” de USL va însemna o nouă creştere a preţului benzinei şi motorinei. Acciza de şapte eurocenţi va produce o explozie a tuturor preţurilor la care se adaugă faptul extrem de grav, că nici până acum nu se ştie unde vor ajunge banii colectaţi din noua acciză şi cum anume vor ajunge să creeze infrastructură.

PDL cere abrogarea de urgenţă a actelor normative care stabilesc cele două noi taxe. Impozitul pe combustibil şi cel pe construcţii speciale reduc semnificativ dorința de a investi în România. În esență, singurele consecințe ale celor două noi taxe marca Ponta-Antonescu sunt afectarea mediului de afaceri, economie neagră și inflație.

A treia iniţiativa legislativă depusă de PDL și prezentată de europarlamentarul Monica Macovei, prevede reducerea numărul de semnături necesar fondării unui partid politic, un demers necesar consolidării pluripartitismului și democrației în România modernă, europeană.

Cele trei iniţiative legislative sunt asumate de deputaţi de la PDL, FC şi PPDD şi de senatori PDL, FC, PPDD, PNL şi din grupul independenţilor.

Președinte PDL Satu Mare

Petre Mureșan

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 10, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.