Sindicatele din industrie ies în stradă, pentru a cere oprirea suprataxării energiei electrice

Sindicaliştii Cartel Alfa şi cei ai federaţiilor membre din industrie au anunţat marţi protestele, spunând că vor să solicite premierului să convoace de urgenţă o şedinţă comună cu toţi factorii implicaţi, pentru a stabili modificările legislative referitoare la regimul energiei regenerabile şi liberalizarea preţului la gaze şi energie.

electricitate-laszlo-radulyAstfel, miercuri, între orele 12.00 şi 15.00, mai multe persoane vor picheta sediul Curţii Constituţionale, pentru a solicita judecătorilor CC soluţionarea în regim de urgenţă a problemelor Ordonanţei de Urgenţă 57/2013. Aproape 1.000 de sindicalişti vor participa joi la un miting în Piaţa Victoriei, pentru a cere Guvernului urgentarea tuturor actelor normative care vor urma după rezolvarea de către Curtea Constituţională a OUG 57/2013.

Protestele au fost anunţate de preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Solidaritatea Metal, Gheorghe Sora, care a precizat că, simultan, la Slatina, angajaţi din industrie vor protesta în faţa sediului Consiliului Judeţean Olt.

"Dacă cele două acţiuni anunţate pentru zilele de miercuri şi joi nu-şi vor atinge scopul, calendarul protestelor va continua şi în următoarele săptămâni", a spus Gheorghe Sora.

Potrivit sindicaliştilor, lipsa de acţiune a Guvernului duce la pierderi deosebit de mari prin închiderea sau restrângerea activităţilor sectoarelor de producţie industrială, care vor avea ca efect pierderea a mii de locuri de muncă.

"Semnalul nostru de alarmă este faptul că neluarea măsurilor în ceea ce priveşte regimul energiei regenerabile şi liberalizarea preţului la gaze naturale va avea ca şi consecinţă o delocalizare masivă a unităţilor din domeniu, ceea ce înseamnă peste 150.000 de locuri de muncă pierdute pe un termen foarte scurt. Deja sunt anunţuri atât la Alro, cât şi la nivelul MittalSteel legate de intenţia patronatului, a angajatorului de a începe să delocalizeze oameni, din cauza preţurilor la energie electrică şi la gaz metan, care fac ca unităţile de pe teritoriul României să nu mai fie cometitive, comparativ cu alte ţări", a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

El a precizat că distorsiunile provocate de politicile privind energia electrică şi gazele naturale au avut un impact negativ asupra competitivităţii industriei energo-intensive din România.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 11, 2014. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.