Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare a plantat 2.500 de puieți de stejar în Ariile Protejate „Râul Tur”

Sâmbătă, 15 martie un număr de 2.500 de puieți de stejar pedunculat au fost plantați pe spurafața fostei gropi de gunoi a comunei Turulung, închisă în 2009. Acțiunea a fost organizată de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare în parteneriat cu Primăria Turulung și Asociația Crescătorilor de Taurine din Turulung. Plantarea a fost susținută de Consiliul Județean Satu Mare cu puieți și din 2% din impozitul pe venit redirecționat de simpatizanții organizației.

La fel ca în anii precedenți, acțiunea a fost deschisă tuturor celor care au vrut să se alăture echipei de organizatori. Participanții, în număr de 50, în timp de 4 ore au reușit să planteze toți cei 2.500 de puieți în zona țintă. Ca rezultat al acțiunii, fosta groapă de gunoi peste câțiva ani va deveni o zonă verde bogată în arbori.

După plantarea arborilor organizatorii au mulțumit munca participanților cu un gulaș gustos.

Despre eveniment Márk-Nagy János, directorul executiv al Societății Carpatine Ardelene – Satu Mare a relatat următoarele: ”În calitatea noastră de custozi ai Ariilor Protejate „Râul Tur” ne-am asumat răspunderea, printre altele, de a reface cât mai multe din zonele degradate în trecut. Cu acest scop în anii precedenți am avut mai multe acțiuni de reconstrucție a pășunilor cu arbori sau de plantare a unor perdele forestiere. În numele organizației SCA – SM vreau să mulțumesc tuturor participanților, care ni s-au alăturat în acțiunea de sâmbătă.”

DSC_2993

DSC_2996

IMG_7389

IMG_7399

IMG_7402

IMG_7441

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 martie 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.