Viktor Ianukovici, suspectat de spălare de bani în Elveţia

Viktor Ianukovici, preşedintele ucrainean înlăturat de la putere, este suspectat de spălare de bani în Elveţia, iar Ministerul Public al Confederaţiei (MPC) analizează în prezent situaţia sa.

viktor ianukovici, presedinte ucrainaInformaţia, apărută în presa elveţiană şi germană, a fost confirmată sâmbătă pentru AFP.

"MPC confirmă faptul că a primit o comunicare de la MROS (Biroul elveţian de Combatere a Spălării Banilor) cu privire la suspiciuni de spălare de bani" şi eventuale acte de corupţie "în care Viktor Ianukovici şi anturajul său ar putea apărea", a precizat o purtătoare de cuvânt.

Preşedintele înlăturat de la putere şi anturajul său sunt deja vizaţi de o anchetă penală deschisă de Ministerul Public al cantonului Geneva.

Viktor Ianukovici şi fiul său Aleksandr sunt suspectaţi de spălare de bani la scară mare.

În urmă cu două săptămâni, Elveţia a blocat deja averile lui Viktor Ianukovici şi ale anturajului său. Măsură a fost extinsă şi la alţi cetăţeni ucraineni la începutul săptămânii.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 16, 2014. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.