Noi cursuri de calificare: lucrători în industria confecțiilor din piele, mecanici auto și lucrători în agricultură

Formarea profesională continuă sau dezvoltarea și perfecționarea profesională este un proces mai complex de pregătire, care presupune fie dobândirea de noi cunoștințe și abilități în calificarea pe care o persoană o posedă deja, fie o policalificare sau recalificare.

mechanicPerfecționarea profesională presupune programe special dezvoltate pe termen lung, care au drept scop urmărirea și dezvoltarea unor nevoi speciale, ce merg până la schimbarea de comportament.

Ca măsură activă promovată constant de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, formarea profesională crește șansele de angajare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Pentru anul 2014, AJOFM Satu Mare își propune să califice 616 persoane. O serie de cursuri au început încă din luna februarie și martie a anului 2014, iar în luna aprilie vor fi demarate mai multe cursuri în meseriile solicitate pe piața forței de muncă, respectiv: lucrători în industria confecțiilor din piele și înlocuitori, mecanici auto, lucrători în cultura plantelor.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și care doresc să se califice într-o meserie solicitată de piața muncii din județul Satu Mare, pot să se adreseze compartimentului de formare profesională din cadrul AJOFM Satu Mare, strada Ion Ghica, nr. 36.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 18, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.