În aceste zile, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” se desfășoară Săptămâna francofoniei

În perioada 17 – 21 martie 2014, în cadrul Săptămânii francofoniei, Catedra de Limba franceză a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, reprezentată de profesorii Molnar Mariana și Lenarth Gheorghe, împreună cu elevii care studiază limba franceză în această școală, organizează următoarele activități:

7141

  • Expoziția de carte în limba franceză „Moi, je lis. Et vous…?”.

Cărțile din expoziție fac parte din fondul Bibliotecii Petru Bran (inclusiv din fondul de carte veche) a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare și din donațiile pe care le-a făcut școlii Asociația Adiflor (cu care școala este în parteneriat educațional din anul 2013). Expoziția este deschisă tuturor iubitorilor de carte în general, și a celor de lectură în limba franceză, în special, în perioada 17 – 21 martie a.c., în Biblioteca Petru Bran (biblioteca școlii).

  • Spectacolul „Parole aux talents”.

Spectacolul cuprinde momente artistice cu participarea unor elevi talentați din liceu și se va desfășura în Sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, joi, 20 martie a.c., începând cu ora 1300. La spectacol vor fi prezenți profesori și elevi eminescieni.

  • Lansarea celui de-al treilea număr al revistei școlare în limba franceză „Nos essais”.

În cadrul spectacolului „Parole aux talents” va avea loc lansarea celui de-al treilea număr al revistei școlare în limba franceză „Nos essais”.

  • Expoziție de afișe cu mesaje despre semnificația și importanța cunoașterii limbii franceze în prezent.

Afișele sunt realizate în colaborare cu Consiliul Școlar al Elevilor a Colegiului Național „Mihai Eminescu”  și pot fi vizualizate în loc public și vizibil în școală (corp A, etajul întâi) în zilele de 20 și 21 martie 2014.

La toate activitățile desfășurate în Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, în această Săptămână a francofoniei, sunt așteptați toți cei care iubesc limba franceză. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 19, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.