Cinci patrioți sătmăreni au organizat în Piața 25 Octombrie un protest sub sloganul ”Nu autonomiei pe criterii etnice!”

Miercuri, 19 martie, pe platoul din fața Prefecturii Satu Mare, în Piața 25 Octombrie începând cu ora 17.00, a avut loc o manifestare de protest contra autonomiei pe criterii etnice, organizată de un grup de cinci patrioți români și sătmăreni.

DSC_0001

DSC_0003Aceștia, luând cunoștință de evenimentele petrecute la Târgu Mureș, în care au fost implicați etnici maghiari și membri ai unor organizații extremiste din Ungaria, au decis să ia atitudine împotriva manifestărilor lor naționaliste și extremiste. Acești  extremiști  trebuie să ia la cunoștiință, că românii spun un nu hotărât autonomiei pe criterii etnice în România și reafirmă prevederea constituțională  că limba română este și trebuie să fie singura limbă oficială. Cetățenii români au un singur drapel național, roșu, galben și albastru.

DSC_0005

DSC_0008În fruntea manifestanților s-au aflat Petru Ardelean și Augustin Leahu. Petru Ardelean, cunoscut ca fost membru al Vetrei Românești, a declarat: ”De faptul că avem un singur drapel național ar trebui să țină seama toți cei care vin în România. Au sosit în așa-zisul ținut secuiesc ca să-și comemoreze morții din timpul Revoluției de la 1848. Ar trebui să știe că acești morți au fost uciși de către austrieci, nu de către români. Deci, la Viena ar trebui să comemoreze acei morți, nu în România”. La rândul său, Augustin Leahu a spus că cei care comemorează câte ceva anual în România și emit tot felul de pretenții extremiste, ar trebui să meargă la Cluj Napoca și în multe alte locuri ale țării, să vadă vestigiile trecutului care demonstrează vechimea și continuitatea românilor pe acest pământ, vestigii întâlnite pretutindeni.

Grupul de patrioți români, deși mic la număr și deranjat de ploaia care a început să cadă, a reafirmat aceste principii pe care le-a trecut și pe pancartele purtate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 19, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.