ANI cere demisia președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef

ADRIAN ȘTEF, declarat INCOMPATIBIL. Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a fost declarat vineri incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Ștef este acuzat că în perioada în care a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare era și administratorul mai multor firme la care era asociat. ”Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui ȘTEF MIHAI ADRIAN, Președintele Consiliului Județean Satu Mare (mandatul 2012 – 2016) și fost Vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare (mandatul 2008 – 2012), ca urmare a deținerii simultate de funcții și calități”, se arată în comunicatul remis de ANI.

adrian-stefPotrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a deținut și funcția de administrator al S.C. STEF & CO S.R.L. (21 iunie 2008 – 21 aprilie 2009) și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul STEF MIHAI ADRIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (21 iunie 2008 – 18 iunie 2012).

De asemenea, în perioada exercitării mandatului de Președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a deținut, simultan, atât funcția de președinte, cât și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul STEF MIHAI ADRIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (în perioada 18 iunie 2012 – 30 mai 2013).

Astfel, se mai arată în comunicat, Adrian Ștef a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[…] Funcţia de […] preşedinte și vicepreședinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] funcția de […] administrator […] la societățile comerciale […] calitatea de comerciant persoană fizică”.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Adrian Ștef a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în comunicatul ANI.

Voceatransilvaniei.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 21, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.