Admitere în instituțiile militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale

Pentru anul de învățământ 2013-2014, Centrul Militar Județean Satu Mare întocmește dosare de candidat pentru instituțiile militare de învățământ superior-ofițeri pentru 335 locuri.

10148773_654967164538767_952094932_oLa Academia Tehnică Militară din București, 673 locuri,

Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, 167 de locuri,

Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” din Brașov, 60 de locuri,

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” din Constanța 25 locuri,

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, 20 de locuri.

Întocmirea dosarelor se realizează la sediul Centrului Militar Județean Satu Mare de pe strada Petofi Sandor nr. 47. Selecția se desfășoară în Centrul Zonal de Selecție și Orientare Câmpulung Moldovenesc, în incinta Colegiului Militar Liceal ”Ștefan cel Mare” și constă în testare psihologică, probă sportivă și interviu de evaluare finală. Durata selecției este de 48 de ore iar cazarea este gratuită. Admiterea se susține la instituțiile militare de învățământ superior care organizează concursul. Admiterea constă din proba la limba engleză, test grilă și proba a II-a test grilă.

Instituțiile militare de învățământ postliceal-maiștri militari scot la concurs în anul de învățământ 2013-2014, 194 de locuri.

71 de locuri la Școala de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I” – Pitești,

73 de locuri, Școala de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia” – Boboc,

50 locuri la Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ioan Murgescu” – Constanța,

Recrutarea și selecția se face ca și în cazul instituțiilor militare de învățământ superior ofițeri, la Centrul Militar Satu Mare respectiv Centrul Zonal de Selecție și Orientare Câmpulung Moldovenesc. Admiterea are loc la instituțiile militare care organizează concursul de admitere. Admiterea constă din examinare psihologică, o probă la limba engleză, test grilă și o probă test grilă la disciplinele Matematică (algebră și trigonometrie) și Fizică (mecanică și electricitate), în concordanță cu programele pentru examenul de bacalaureat.

Pe toată durata studiilor se beneficiază de școlarizare, cazare, masă și asistență medicală gratuite. Cariera militară oferă:

– educație gratuită

 -calificare profesională

– siguranța locului de muncă

 – salariu lunar care asigură un  trai decent

 – locuință de serviciu sau compensațiie lunară pentru chirie

 – echipament gratuit

 – asistență medicală gratuită

 – posibilitate de afirmare

 – posibilitatea folosirii facilităților de recuperare, sportive și recreative

 – asistență postcarieră

Informații se pot obține zilnic (luni-vineri) între 11orele 8,00-16,00 la sediul Centrului Militar Județean Satu Mare, str. Petofi Sandor, nr.47. Telefon: 0261/717123 sau 0261/716513 int.129. www.mapn.ro.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 22, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.