Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Doi şoferi, de 33 şi 40 de ani, din Carei şi Ardud, sunt anchetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

sofer

Primul dintre conducătorii auto, Roland S., de 33 de ani, a fost depistat de echipajele Biroului Rutier Carei, în timp ce conducea pe Strada Piaţa 1 Mai, din localitate, un autoturism ce avea aplicate numere false de înmatriculare. Şoferul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals. 

Tot în cursul zilei trecute a fost surprins în trafic, de către poliţiştii Serviciului Rutier, un bărbat de 40 de ani, din Ardud, care a urcat la volan, deşi consumase băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta conducea pe drumurile publice, având o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui Iulian O. s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Un alt localnic din Ardud, în vârstă de 32 de ani, a fost depistat la volan, având o concentraţie de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare situată sub limita de la care fapta devine infracţiune, în acest caz poliţiştii procedând la reţinerea permisului în vederea suspendării.

Au mai rămas fără permise de conducere alţi patru şoferi, sancţionaţi contravenţional pentru angrenare în depăşiri neregulamentare, trecere pe culoarea roşie a semaforului şi neacordarea de prioritate altui vehicul. 

De asemenea, fost continuate şi acţiunile derulate în cooperare cu specialiştii R.A.R., pentru depistarea şoferilor ce conduc vehicule care nu îndeplinesc condiţiile tehnice impuse de normele în vigoare, constatându-se în întreg judeţul peste 50 de asemenea abateri.

Poliţia avertizează şoferii că în ipoteza în care se constată defecţiuni tehnice de natură a pune în pericol grav siguranţa circulaţiei, autoturismele respective pot fi imobilizate.

                                    

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 15, 2013. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.