Echipa „Plantăm fapte bune în România” revine în județul Satu Mare pentru a planta 4.000 de puieți în Ardud

„Plantăm fapte bune în România” continuă acțiunea începută în 2012, în localitatea Ardud din județul Satu Mare. Sâmbătă, 29 martie, sunt așteptați voluntari pentru completarea zonelor împadurite în anii precedenți. Prin implicare și perseverență, echipa „Plantăm fapte bune în România” a realizat plantarea și completarea a 5,8 hectare de pădure.

378551_10150389946679516_541374515_8367292_940326515_nDupă două acțiuni reușite, în 2012, când au fost împădurite 5,8 hectare în localitatea Ardud, județul Satu Mare și completări în 2013, echipa „Plantăm fapte bune în România” revine în zonă, pentru completarea plantării precedente. Inițiativa este importantă, întrucât în timpul regimului comunist copacii au fost tăiați, iar comunitatea locală privată de beneficiile pe care le oferă pădurea: filtrarea apelor care ajung în panza freatică, păstrarea umidității în sol, ameliorarea condițiilor pentru agricultură. pădurea plantată va proteja obiectivele din zonă, mai precis școala, cimitirul și o serie de case. Acestea se află într-o zonă străbătută de un pârâu cu potențial de risc, în cazul ploilor torențiale.

Acțiunea din acest an vizează o completare a pădurii cu 4.000 de puieți de frasini, de aceea organizatorii speră că vor participa voluntari în număr cât mai mare. Doritorii sunt rugați să își anunțe participarea trimițând un e-mail la adresa: satumare@plantamfaptebune.ro. Pe 29 martie echipa locală mizează pe prezența a 100 de voluntari. „Deși plantările și îngrijirea puieților nu sunt floare la ureche, cine s-a implicat o dată se va mai implica, pentru că pe teren devii conștient de importanța lucrurilor pe care le faci”, menționează Natalia Achim, coordonatorul județean pe Satu Mare, în cadrul „Plantăm fapte bune în România” .

Acțiunea din localitatea Ardud este susținută de mai mulți parteneri: Gotec Rom, Ocolul Silvic Ardud, Primăria Ardud, Liceul Tehnologic Ardud.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca în 2014, să împădurească 21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Acțiunile de primăvară vor cuprinde acțiuni în județele Argeș, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 24, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.