Educație ecologică interactivă la Moftinu Mic, pe tema impactului schimbărilor climatice asupra biodiversității

În cadrul Programului de educație ecologică ”Iubește păsările – Respectă biodiversitatea judetului tău” s-a desfășurat în data de 24 martie 2014 la Moftinu Mic cea de a doua activitate a programului, materializată prin seminarul interactiv în aer liber cu tema ”Impactul schimbărilor climatice asupra biodiversității zonelor umede” și acțiunea de plantare de puieți pe fostul amplasament al depozitului de deșeuri de pe raza comunei Moftin.

Cuvântul de bun venit a fost rostit de Gheorghe David, primarul comunei iar scopul acțiunii a fost prezentat de Elisabeta Bekessy, director executiv APM Satu Mare. În prima parte, Adriana Culda, șef serviciu CFM a tinut pentru cei 100 de elevi prezenți de la cele 13 instituții de învățământ înscrise în programul de educație ecologică (Școlile Gimnaziale Lazuri, Rătești, Valea Vinului, Beltiug, Moftin, Lucăceni, nr.1 Negrești Oaș, ”Ion Creangă” Satu Mare, ”Octavian Goga” Satu Mare, Liceul Reformat, Liceul Teoretic German, Colegiul Național ”Ioan Slavici” și Liceul ”I. G. Andron” Negrești Oaș), o oră de educație ecologică interactivă pe tema impactului schimbărilor climatice asupra biodiversității.

Având în vedere importanța arborilor pentru reducerea impactului poluării asupra schimbărilor climatice, în cea de a doua parte, toti cei prezenți au plantat 1000 de puieți de stejari pedunculari pe fostul amplasament al depozitului de deșeuri de pe raza comunei Moftin, care la momentul plantării a fost deja împrejmuit de Primăria Moftin.

Atât elevii căt și cadrele didactice cu sprijinul Primăriei Moftin care a asigurat echipamentul de lucru au reușit în timp record de 3 ore să sădească o mică pădure de stejari, copăcei care vor forma o nouă oază de verdeață pe teritoriul comunei Moftin. Această acțiune de plantare  foarte bine organizată de Primăria Moftin, s-a realizat în cadrul campanie inițiate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Direcția Silvică Satu Mare.

DSCF7355

DSCF7356

DSCF7360

DSCF7363

DSCF7364

DSCF7366

DSCF7368

IMG_4714

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 martie 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.