Străzi pustii, gropi, gunoaie şi câini maidanezi: Cum arată Soci la o lună de la Jocurile Olimpice de iarnă

La doar o lună de la Olimpiada de iarnă de la Soci, când 6.000 de atleţi au fost găzduiţi pentru un eveniment în care Putin a investit 50 de miliarde de dolari, staţiunea seamănă acum mai degrabă cu un oraş fantomă, dovadă stând străzile pustii, câinii vagabonzi şi drumurile cu gropi.

sochi_waste_ap_imgDeşi autorităţile din Rusia insistă asupra faptului că au asigurat o moştenire decentă oraşului Soci, imaginile de acolo fac să fie greu de imaginat că staţiunea de la Marea Neagră va mai fi vreodată o atracţie turistică de talie internaţională, apreciază dailymail.co.uk.

Nicio cheltuială nu a părut să fie prea mare pentru transformarea anostului orăşel cu aspect sovietic într-o staţiune de ski de talie mondială. Zeci de hotele şi alte facilităţi de cazare au apărut rapid, aeroportul a fost îmbunătăţit şi o nouă cale ferată a fost construită pentru 8 miliarde de dolari.

Potrivit Human Rights Watch, 2000 de familii au fost mutate în acest proces, dintre care nu toate au primit şi sume compensatorii. Aproximativ 40 de hoteluri au fost construite şi altele 15 renovate în speranţa că Soci avea să devină o destinaţie turistică pentru tot anul.

În ciuda costurilor şi a eforturilor astronomice (unele hoteluri nici măcar nu au fost terminate), condiţiile de cazare i-au dezamăgit pe atleţii şi jurnaliştii străini, care au povestit despre scurgerile din canalizări, apa "prea periculoasă pentru a fi folosită pe faţă", lipsa podelelor şi camerele lăsate fără clanţă la uşă.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 26, 2014. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.