Piața Libertății, în viitor o posibilă zonă verde la fel ca în alte orașe mari

În data de 28 martie de la ora 11.00, în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare s-a desfășurat ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la care au participat: Tamas Ferenc Altfatter, subprefectul județului Satu Mare, Ramona Antonescu, șef serviciu la Instituția Prefecturii, consilieri, șefii organizațiilor de pensionari, Livia Haidu și Mircea Marian, Eugenia Sabou, director Casa Județeană de Pensii, precum și alți reprezentanți ai pensionarilor sătmăreni.

10147977_657676487601168_761992239_oOrdinea de zi a fost următoarea: modul de rezolvare a problemelor ridicate în ședințele anterioare, redeschiderea ștrandului din incinta Taberei Școlare pentru pensionari, îmbunătățirea siguranței circulației în municipiul Satu Mare, cuprinderea unui reprezentant al pensionarilor în ATOP și diverse.

În legătură cu reabilitarea clădirii Gării CFR, s-a arătat că aceasta aparține regionalei Cluj și a fost cuprinsă deja într-un program de modernizare. Pasajul de cale fertă propus să se realizeze, este aprobat de Poliția Rutieră, mai trebuie acceptul firmei Electrolux, deoarece astfel de pasaje se fac peste mai multe linii de cale ferată.

În legătură cu utilizarea ștrandului din Incinta Taberei Școlare pentru pensionari, s-a precizat că Ștrandul și Tabăra Școlară sunt în proprietatea Direcției de Sport și Tineret, care au program de activități începând cu 7 aprilie până în 24 noiembrie 2014. De aceea se va negocia un preț convenabil pentru pensionari la Ștrandul Mare, aceasta fiind singura soluție, potrivit Ramonei Antonescu. Silaghi Vasile a prezentat câteva propuneri în legătură cu realizarea unor marcaje rutiere și treceri de pietoni pe străzile:  Martirilor Deportați, colț cu Iuliu Maniu și la Piața de vechituri. Lângă Spitalul Județean, s-a propus amenajarea unei parcări în fața Policlinicii. S-a mai discutat despre transformarea Pieței Libertății în zonă verde ca și în alte mari orașe unde nu se mai circulă cu automobilele..

O altă problemă pusă în discuție a fost problema catargului pentru drapelul național, care ar urma să fie amplasat în Centrul Nou. Sabău Sabin a precizat că nimeni nu vrea să-și asume răspunderea montării unui catarg de 48 metri, așa cum a fost proiectat, înălțimea fiind prea mare. E nevoie de scurtarea catargului, din cauza balansului prea mare de până la 3 metri. Tamas Ferenc Altfatter, subprefectul județului, a spus că așteaptă Comisia de circulație să se pronunțe în legătură cu soluțiile propuse. De asemenea, invită reprezentanții persoanelor vârstnice să vină să-și prezinte doleanțele și propunerile.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 29, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.