Băsescu: Amestecul de lăcomie şi incompetenţă de care România suferă poate pune în pericol ţara

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, în plenul reunit al Parlamentului, că "amestecul de lăcomie şi incompetenţă de care România suferă", pe fondul situaţiei internaţionale actuale, "poate pune în pericol ţara". Traian Băsescu a declarat că trebuie spus românilor că drumul european este bun, iar dacă la zece ani de la aderarea la NATO nu toţi românii trăiesc mai bine "este din cauza noastră".

Traian-Basescu2Preşedintele Traian Băsescu a precizat că responsabilitatea oamenilor politici este foarte mare, adăugând: "De acum încolo va trebui să facem ce trebuie, şi nu ce putem".

"Dacă până acum costul guvernării, prin deficite, o reprezenta diluarea modernizării şi scăderea nivelului de trai, odată cu evenimentele din Ucraina, proasta guvernare poate pune în pericol stabilitatea ţării. Prin corupţie, prin incompetenţă, prin minciună, prin politizare sau prin deprofesionalizare, putem pune în pericol România, mai mult decât orice altă ameninţare", a declarat şeful statului. El a avertizat că "amestecul de lăcomie şi incompetenţă de care România suferă, pe fondul unei situaţii internaţionale caracterizată de agresivitate şi revizionism, poate pune în pericol ţara".

Preşedintele a spus că este obligaţia comună a tuturor "să conclucreze la binele naţiunii", inclusiv la consolidarea capacităţii ei de apărare. "Fac un apel la Guvernul României, ca şi la Parlament, ca împreună să identifice cele mai bune căi de înzestrare a Armatei române şi creşterea capacităţii ei operaţionale", a afirmat Traian Băsescu, pledând şi pentru o mai strânsă cooperare transatlantică.

Traian Băsescu a declarat că, dacă împreună clasa politică a acţionat coordonat pentru aderarea la NATO şi UE, tot împreună va trebui să vegheze la apărarea acestor împliniri. "România trebuie să îşi continue drumul pe calea europeană", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai arătat că "poporului român trebuie să îi spunem că drumul este bun, decizia de aderare la NATO  a fost una înţeleaptă, iar dacă, la zece ani de la aderare, nu toţi românii trăiesc mai bine, asta este din cauza noastră şi nu a soluţiei pe care am ales-o".

"Va trebui să finalizăm reformele economice pe care ni le-am asumat încă din faza de preaderare. Este şi o chestiune de onoare, dar este, mai înainte de orice, şansa noastră de modernizare", a spus Băsescu.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 1, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.