Pe suprafața fostului depozit de deșeuri din Turț au fost plantați 3.000 de puieți de stejar

În cadrul campaniei de plantări de puieți inițiate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare și Direcția Silvică Satu Mare, miercuri, 2 aprilie începând cu ora 10.00, la Turț a început plantarea a 3.000 puieți de stejar pedunculat pe suprafața fostului depozit de deșeuri din localitate.

IMG_4867

IMG_4878Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei comunei Turț, a 20 de beneficiari ai ajutorului social și a celor 30 de elevi de la Liceul ”Anghel Saligny” Turț, coordonați de doamna profesor Pop Monica. Alături de aceștia au participat la acțiune și reprezentanții primăriei comunei Turț, coordonați de domnul primar Ioan Ciupac, reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare: doamna director Elisabeta Bekessy și domnul consilier Dănuț Herțea.

De remarcat este faptul că Primăria Turț care a asigurat echipamentul de lucru, a reușit la momentul plantării să  împrejmuiască fostul amplasament al depozitului de deșeuri de pe raza comunei, ca urmare copăceii plantați vor fi protejați și vor fi ușor de urmărit în evoluție de elevii Școlii Gimnaziale Turț.

Până în prezent în cadrul campaniei de plantare de puieți din primăvara anului 2014 s-au desfășurat acțiuni de plantare pe fostele amplasamente de depozite de deșeuri de pe raza a 15 comune din cele 21 care și-au manifestat dorința de implicare

Următoarele acțiuni de plantare vor avea loc luni, 7 aprilie 2014 la Tiream, cu implicarea elevilor de la Școala Gimnazială Tiream, reprezentanți APM Satu Mare și ai Primăriei Tiream, și marți, 8 aprilie 2014, la Petrești cu participarea consilierilor județeni alături de reprezentanți APM Satu Mare, ai Primăriei Petrești și elevi de la Școala Gimnazială Petrești. Ambele acțiuni vor debuta începând cu ora 10.00.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 2, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.