Satu Mare ajunge pe harta tinerilor din șapte țări, în cadrul Programului Youth in Action

La nici măcar un an diferență, o altă organizație-membră a Consiliului de Tineret din Județul Satu Mare a câștigat dreptul de a chema la Satu Mare tineri între 16 și 30 ani, originari din 7 țări europene, care vor învăța în cadrul Programului Youth in Action, prin metode non-formale, cum să transforme grupările sociale în organizații civile sau de tineret.

mill1De asemenea, vor învăța cum să fie membri activi ai comunității locale, ai organizațiilor de tineret sau chiar și ai Uniunii Europene. Și, dacă tot e vorba de tineret, participanții vor afla, pe parcursul acestui training de o săptămână, ce fel de sprijin acordă diferitele țări pentru munca lor în dezvoltare comunitară. Poate vor afla și ce fel de triunghi partenerial există – dacă acesta există – între autoritățile locale, cetățenii și organizațiile de tineret. Scopul principal ar fi totuși să găsim acei tineri care pot deveni membri activi și motivați ai organizațiilor locale, precum și ai comunității lor, care își cunosc atât drepturile, cât și obligațiile, la nivel local și european, deopotrivă.

O curiozitate a proiectului este că unul dintre lituanieni a și anunțat deja intenția sa de a mai veni o dată la Satu Mare – atât de mult i-a plăcut atmosfera orașului când a fost data trecută. Cei trei delegați ai organizațiilor din Italia, Turcia, Suedia, Ungaria, Croația și Slovacia vor fi prezenți în orașul nostru între 20 și 27 aprilie. Cu scopul unei cunoașteri cât mai cuprinzătoare, grupul va fi rupt în trei unități, câte una deplasându-se la Baia Mare, Zalău, respectiv Oradea unde vor vizita autoritățile județene, precum și alte instituții care sprijină munca tinerilor.

Gazda proiectului de anul trecut a fost Uniunea Studenților Maghiari din Satu Mare, pe când anul acesta va fi Inițiativa Tineretului Maghiar care a câștigat aproape 15 mii de euro în cadrul Programului YiA pentru acest training.

Este adevărat că YiA a fost înglobat de Erasmus+, dar tinerii sătmăreni maghiari se vor strădui la fel de mult ca până acum să realizeze seminarii, schimburi de experiență și parteneriate strategice prin care nu numai ei vor dobândi noi cunoștințe, ci vor pune municipiul și județul Satu Mare pe harta europeană.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 3, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.