Firmele care angajează absolvenți sau șomeri de peste 45 de ani nu vor mai fi scutite de plata contribuțiilor de șomaj

AJOFM Satu Mare anunță că angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, absolvenți ai unor instituții de învățământ, precum și șomeri de peste 45 de ani nu vor mai beneficia de unele facilități din partea statului, noile reglementări în domeniul asigurărilor pentru șomaj au intrat în vigoare din 22 octombrie 2013 odată cu publicarea Legii nr. 25/2013 în Monitorul Oficial, Partea 1, nr. 457, din 24 iulie 2013.

60563981Printre modificările operate de documentul citat se numără și eliminarea unor facilități acordate de stat pentru unii angajatori. Mai precis, este vorba despre cei care încadrează în muncă absolvenți de școli profesionale, liceu sau facultate, șomeri de peste 45 de ani, precum și șomeri părinți care sunt unici susținători ai familiilor monoparentale.

Astfel, conform noilor reglementări, acești angajatori nu vor mai fi scutiți de la plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor pentru șomaj, aferentă categoriilor de salariați menționați mai sus.

Practic, au fost eliminate, din cuprinsul Legii nr. 76/2002, prevederile care stabileau scutirea, pe o perioadă de un an, de la plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor de șomaj.

În ceea ce privește angajatorii care încadrează în muncă persoane cu handicap, regulile nu se schimbă, întrucât aceștia nu beneficiau nici până acum de scutire de la plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor de șomaj. Ei vor primi în contiuare unele subvenții din partea statului, calculate în funcție de indicatorul social de referință, care în momentul de față este de 500 de lei pe o perioadă de 18 luni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 3, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.