Educarea tinerei generații în spirit ecologic reprezintă pentru APM Satu Mare o prioritate și o activitate continuă

În acest context, în cadrul Programului “Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, care se va desfăşura în perioada 7-11 aprilie 2014, program dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, APM Satu Mare vine în spijinul instituţiilor de învăţământ prin acordarea unui sprijin în desfăşurarea activităţilor extraşcolare cu caracter ecologic.

plantariAstfel în perioada sus amintită, APM Satu Mare își deschide porțile pentru toate instituţiilor de învăţământ care își manifestă dorinţa de a desfăşura activităţi cu caracter ecologic:

  • vizitarea Complexului de educaţie ecologică din Grădina Romei ”Casa verde” şi familiarizarea cu oportunităţile oferite de acesta;
  • vizită la sediul APM Satu Mare și familiarizare elevilor cu activitatea acestei instituții;
  • ore de educație ecologică cu tema: ”Zgomotul și impactul lui asupra sănătății”

Instituțiile de învățământ care s-au planificat deja pentru acțiunile propuse sunt: Grădinița Voinicelul, Școlile Gimnaziale: Halmeu, ”Octavian Goga”, ”Nicolae Bălcescu”, ”Ion Creangă”, ”Grigore Moisil”, Colegiile Naționale: ”Ioan Slavici”, ”Mihai Eminescu”, ”D-na Stanca”, ”Gheorghe Dragoș” și Liceul Reformat.

Totodată, în data de 11.04.2014 cu începere la ora 10.00, în localitatea Pomi se va finaliza campania de plantare de puieți pe fostele amplasamente ale depozitelor de deșeuri din mediul rural de pe raza județului Satu Mare, campanie inițiată de APM Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Direcția Silvică Satu Mare.

Cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială Pomi, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, reprezentanți ai Asociației ”Satul de lut” se vor planta 50 de puieți de stejari pedunculari pe perimetrul satului de lut, creându-se un spațiu verde care va reprezenta o oază de verdeață și liniște pe acest amplasament. Acțiunea de plantare va fi îndrumată de un reprezentant al ocolui silvic care va asigura suportul tehnic pentru a se realiza o plantare de calitate şi durabilă.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 4, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.