La Tiream a fost plantată cu puieți de stejar pedunculat o suprafață de 4 hectare

Luna Pădurii, eveniment ecologic marcat în fiecare an în perioada 15 martie-15 aprilie, este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor.

poza0033

poza0037În acest context, Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Direcția Silvică Satu Mare, a lansat pentru anul 2014 o nouă campanie de plantare de puieți pe fostele amplasamente ale depozitelor de deșeuri din mediul rural de pe raza județului Satu Mare care au fost închise în 2009.

În urma verificărilor în teren realizate de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Ocoalelor Silvice arondate comunelor și ai primăriilor implicate au stabilit suprafața propice pentru plantare, speciile și numărul de puieți necesari. Astfel s-a identificat o suprafață de 20,96 ha aptă pentru plantare, pentru care necesarul de  209,6 mii buc. puieți este asigurat de Consiliul Județean Satu Mare.

Luni, 7 aprilie 2014, începând cu orele 10.00, la fosta groapa de deșeuri din Tiream, cu sprijinul Primăriei Tiream, s-au continuat plantările de stejar pedunculat, pe o suprafață de 4 ha, cu participarea comunității locale, a persoanelor care beneficiează de ajutor social, Școala din Tiream împreună cu cadrele didactice respectiv Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare. Drept mulțumire că pot fi în mijlocul naturii, cei mici, au cules flori pentru cadrele didactice.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 7, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.