Activități de prevenire a pedofiliei și abuzurilor sexuale cu minori, la Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu”

Săptămâna ”Şcoala Altfel” reprezintă un prilej pentru poliţişti de a desfăşura activităţi preventive pe diverse teme de interes împreună cu elevii. Astfel, luni, 7 aprilie 2014, în prima zi de ore ”altfel”, poliţiştii au răspuns invitaţiei de a participa la o întâlnire cu elevii clasei a I – A ai Şcolii Gimnaziale Constantin Brâncoveanu, coordonaţi de doamna învăţătoare Crina Dan.

şcoala alftfel 1Tema aleasă pentru această zi a fost prevenirea pedofiliei şi a abuzurilor sexuale cu minori, elevii având ocazia, majoritatea dintre ei pentru prima dată, să afle ce este un minor, ce este pedofilia, cine sunt cei care abuzează minori, ce comportamnete ar trebui să le trezească suspiciuni, care sunt atingerile permise şi cele nepermise, care sunt secretele bune şi care sunt secretele rele, care nu trebuie ascunse părinţilor.

Activitatea a fost susţinută de Andrea Demeter, coordonatorul proiectului cunoscut sub denumirea Stop Pedofiliei în Satu Mare, precum şi de reprezentanţi ai Poliţiei, inspector de poliţie Hrihorişan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi agent principal de poliţie Komoz Adriana, poliţist de proximitate în cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare.

Elevii au urmărit cu interes materialele video pregătite în cadrul campaniei şi au luat parte în mod activ la discuţii, în final participând chiar la realizarea unui portret robot al unui pedofil.

Deşi imaginaţia lor a fost foarte bogată, copiii au aflat că imaginea pedofilului nu respectă un anumit tipar, acesta putând avea diverse trăsături, chiar şi un aspect frumos şi îngrijit şi cuvinte alese, menite tocmai să le creeze copiilor un sentiment de încredere şi siguranţă.

Activităţile pe această temă vor continua în zilele următoare, chiar şi marţi, 8 aprilie fiind programate întâlniri cu elevii altor clase din Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu, iar o altă echipă din cadrul proiectului se va deplasa la Şcolile Gimnaziale din Berveni şi Lucăceni, pentru a+i informa şi pe elevii din mediul rural cu privire la acest subiect.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 7, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.