Jandarmeria Satu Mare a prezentat exerciţii demonstrative la Școala cu clasele I-VIII ”Grigore Moisil”

Luni, 7 aprilie 2014, între orele 10.00-13.00, la Şcoala cu clasele I-VIII ”Grigore Moisil” din municipiul Satu Mare, luptătorii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare sub comanda sublocotenentului Vlad Chiuzbăian şi spijiniţi de maiorul Marin Croitoru au prezentat un spectaculos exerciţiu demonstrativ în cadrul proiectului educaţional «Şcoala Altfel, Să ştii mai multe, să fii mai bun! ».

Exerciţiul demonstrativ desfăşurat de jandarmi a fost un premiu pentru Şcoala cu clasele I-VIII ”Grigore Moisil” , care a obţinut locul I la secţiunea „cea mai implicată şcoală” în cadrul concursului  „Jandarmul, prietenul tău!” organizat în noiembrie 2013, în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor!”.

Astfel, circa 700 de elevi ai şcolii împreună cu cadrele didactice şi directorul şcolii, prof. Voicu Constantin au urmărit cu sufletul la gură exerciţiile demonstrative ale jandarmilor. Totul a debutat cu o coborâre în rapel a jandarmilor de pe cladirea şcolii. Apoi, o patrulă de jandarmi a fost sesizată despre faptul că, la o bancă din apropiere a avut loc un jaf, iar făptuitorii au reuşit să scape. Jandarmii au pornit în căutarea şi urmărirea răufăcătorilor.

Văzând persoane suspecte, jandarmii i-au interceptat, dar aceştia au refuzat să se oprească la somaţiile jandarmilor, fiind necesară folosirea forţei. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori. Patrula de jandarmi a fost sprijinită de un luptător care, în coborâre de pe tiroliană a reuşit cu un foc de armă să anihileze infractorul înarmat.

Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit celor prezenţi câteva coborâri în rapel şi mai multe traversări pe instalaţia tiroliană.

Apoi, activitatea s-a împărţit pe trei sectoare, unul în care copiii au putut vedea îndeaproape ţinuta jandarmilor, materialele din dotarea acestora şi armamentul uşor şi greu al Jandarmeriei, altul în care elevii au testat tiroliana, în vreme ce în al treilea sector era  organizat un minipologon de tragere, unde tinerii şi-au testat precizia trăgând cu arme airsoft.

Coborârile pe tiroliană au fost cele mai apreciate de copii, aceştia înghesuindu-se să poată trăi adrenalina la maxim în coborârea cu viteză de pe cladirea şcolii.

Elevii şi cadrele didactice au fost foarte încântaţi de demonstraţia jandarmilor reînnoind invitaţia şi pentru alte activităţi similare. 

DSCN3171

DSCN3172

DSCN3185

DSCN3189

DSCN3191

DSCN3203 DSCN3194

DSCN3203

DSCN3210

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 7, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.